Timpul chitarelor - Cornel Chiriac si Epoca Beat

Timpul chitarelor - Cornel Chiriac si Epoca Beat
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 424+8 colita
Format: 13x20

DESCRIERE

Timpul chitarelor - Cornel Chiriac si Epoca Beat - Doru Ionescu

 
Au fost multe formaţii rock, unele valoroase, în România. De unele îşi mai aduc aminte bătrânii rockeri de șaizeci de ani sau mai bine, cei mai mulţi cu burtă, chelie, ochelari şi nepoţi.
 
Fanii sălbatici de altă dată au devenit, de cele mai multe ori, nişte cetăţeni respectabili, cu cămaşă aibă şi cravată. Aşa se întâmplă...
 
Din carte:
 
In SINCRON
cu epoca Beat (& Etno!)

... Aşa s-a numit prima emisiune documentară despre mediatizata trupă din care a erupt un frontman cu  asupră de măsură, Cornel Fugaru, difuzată în 19 octombrie 2003. Prin 2000, când trăgeam tare cu primele  episoade de etno, nu credeam că-mi va ieşi şi asta, deşi - culmea - primele filmări descoperite cu trupe beat dinainte de 1970 au fost acelea cu SINCRON, destul de multe... dar ascunse.
 
Ceva mai încoace, prin martie  2005, am revizuit capitolul, beneficind de o documentare neaşteptată: nu mai puţin de patru CD-uri şi cartea „FUGARu prin lumea muzicii” (o biografie romanţată scrisă de Oana Georgescu), editate la sfârşitul lui 2004 de Casa Radio, o realizare impresionantă care sper să fi ajuns şi în ţară, pentru că grupul şi-a avut în anii ’60-
 70 cohortele sale de fani nu numai în Bucureşti ci şi în  teritoriu!
 
 De fapt ne convocase Emil Kost acasă la dl. Fugaru - pe Andrei Partoş şi pe mine; alţii au întârziat, iar eu m-am grăbit să plec. N-am putut să mă ocup eu de  spectacolul care a însoţit la Sala Radio lansarea cărţii şi a discurilor, n-au fost nici prea mulţi membri ai SINCRON-ului de altădată.
 
In carte (şi emisiuni) sunt strânşi chiar mai mulţi, eu având norocul să nu fiu grăbit de nimeni, să pot amâna biografia întreagă... inclusiv după trecerea în nefiinţă a liderului (atunci când Mircea Tudoran a reinventat piesele trupei, în primul rând pe un disc revival)... dar să nu anticipez.
 
Colega Mariana Cernăianu din TVR mi-a pus la di poziţie emisiunea rezultată în urma evenimentului, di fuzată de TVR 2 în 1 decembrie 2004. O ediţie speciala „Atenţie, se cântă!” prezentată de Horia Moculescu, cu numeroşi invitaţi, inclusiv pe scenă.
 
E vorba de soliştii care au cântat de-a lungul deceniilor (mai precis cei 40 de ani de muzică sărbătoriţi!) compoziţii ale lui Fugaru. Pe fundalul scenei era un banner pe care figura inscripţia „SINCRON - 40 de ani” (!) şi câteva fotografii uriaşe, de senzaţie.
 
Punctul culminant pentru subsemnatul s-a consumat la începutul spectacolului, când pe scenă au urcat pentru trei melodii bateristul Ucu Bratu Voicescu şi chitariştii Silviu Hera şi Doru Tufiş, acompaniindu-l pe eternul lider!
 
A trebuit să ajung în 28 februarie (şi 7 martie) 2010 pentru o istorie mai amănunţită, folosind deopotrivă alte filmări descoperite între timp, mai multe duzini de fotografii, filme intermediate de dl. Cornel de la A. N. F, un interviu mai amplu cu domnia-sa... şi de asemenea un interviu cu cel care a pornit totul. Şi intră în scenă acum chiar Emil Kost, un impresar...
 
 
CUPRINS:
 
Patru beţe sau... Cuvânt înainte  
 
Inainte de patru beţe... a fost ştecherul băgat în priză sau Reinventarea chitarei electrice la români    
Post-scriptum sau avanpremieră?   
CORNEL CHIRIAC, DJ-ui pătimirii noastre 23 Timpul chitarelor electrice... & more / şi altele. Politice 
O scrisoare...  
COMETELE... electrice!   
OLYMPIC ’64, pionieri sau Pioneers?    
ROŞU ŞI NEGRU, virtuozii  
Post-scriptum bicolor... ieşean: GAUDEAMUS şi METEOR   
ENTUZIAŞTII şi chitarele lor electrice   
SFINX, înainte de epoca progresivă    
In SINCRON cu epoca Beat (& Etno!)
SIDERAL, grup de cinci stele  
Intermezzo... Con ANDANTINO, ma troppo forte!   
SIDERAL MODAL QUARTET   
De la DIXIE la MODERN... GRUP    
MONDIAL, o romanţă cu ecou... si bibelou
 
.........
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0591 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.