Totul despre suplimentele alimentare. Cele bune și cele mai puțin bune - Luc Cynober

Totul despre suplimentele alimentare. Cele bune și cele mai puțin bune - Luc Cynober
-10%
Preț: 33,30 RON
37,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 296
Format: 13X20
Categoria: Ghiduri medicale

DESCRIERE

Totul despre suplimentele alimentare. Cele bune și cele mai puțin bune - Luc Cynober

 
Suplimentele alimentare sunt la modă. Fie că ne referim la farmacii, la supermarketuri, la magazinele specializate sau la Internet, oferta e abundentă. Dar numărul suplimentelor alimentare inutile, ba chiar primejdioase, este mare.
 
Din fericire, există şi suplimente alimentare care au o influenţă benefică asupra sănătăţii, formei fizice, până şi asupra frumuseţii. Totuşi, nu pentru oricine, nici în orice împrejurare. Fiecare perioadă a vieţii şi fiecare nivel de activitate fizică se caracterizează prin nevoi specifice, iar suplimentele alimentare pot ajuta la satisfacerea lor.
 
Aşadar, suplimentele se definesc în raport cu un anumit segment de populaţie. Unii au încercat să afirme că femeile reprezintă un segment aparte. O asemenea idee nu poate fi acceptată pentru simplul fapt că femeile formează majoritatea populaţiei. În schimb, femeile însărcinate sau cele aflate la perimenopauză1 constituie segmente de populaţie cu nevoi nutriţionale specifice.

Pentru a putea vinde băuturi „energizante“, alţii au considerat că pătimaşii discotecilor reprezintă un segment anumit de populaţie. Încă o eroare! Sportivii, pe de altă parte, au nevoi specifice.
 
■    Cel mai bun motiv, cel care serveşte de altfel ca bază pentru reglementare, este acela de a compensa o insuficienţă de aport care conduce la o carenţă reală sau presupusă. În Europa, studiile de consum arată că aporturile de vitamina C şi D, de folaţi, calciu, magneziu, seleniu şi iod sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor. În plus, aceste stări de carenţă se schimbă pe parcursul vieţii. De exemplu, cei care au peste 50 de ani sunt mult mai susceptibili de o insuficienţă de aport în vitaminele D şi B12 şi de folaţi. Modul de viaţă este un alt factor care trebuie luat în considerare: sportivii, fumătorii etc. au nevoi nutriţionale specifice.
Totuşi, o anchetă realizată de Credoc1, publicată în 2010, arată că acest motiv nu este valabil decât pentru o mică parte a consumatorilor de suplimente alimentare. De fapt, contribuţia unui supliment nutriţional la aportul alimentar total poate fi considerabil: 18% din aportul de vitamina C la copil, 35% pentru vitamina D şi 32% pentru vitamina B1 la adult.

■    Să te menţii sănătos: acest motiv derivă din precedentul. Domeniile avute în vedere sunt tonusul, imunitatea, digestia, circulaţia venoasă, „confortul urinar“, menopauza. Poate fi vorba de prevenirea bolilor cu grad mai mare de invaliditate sau mai severe: bolile cardiovasculare, reumatismul, halucinaţiile, diabetul.
Acest segment al pieţei este în plină expansiune în special pentru produsele care vizează imunitatea, tulburările oftal-mologice, cele genito-urinare...
 
DIN CUPRINS:
 
Introducere    15
PARTEA ÎNTÂI
Suplimentele alimentare: mod de întrebuinţare
1. Suplimentul alimentar: când, de ce, cum să-l iei?    21
De ce să iei un supliment alimentar?    22
Cine este consumatorul de suplimente alimentare?    23
Cum să foloseşti corect suplimentele alimentare    27
Boala Alzheimer şi alte forme de declin cognitiv    31
Articulaţii dureroase    32
Inimă şi artere    32
Digestie    33
Copilărie    33
Sarcină    34
Infecţii şi imunitate    36
Senzaţia de „picioare grele“    36
Memorie şi concentrare    37
A slăbi, a slăbi, a slăbi    37
Piele, păr şi unghii: frumuseţe prin nutricosmetică    41
Perimenopauză    47
Sexualitatea    48
Somnul    49
Sportul şi activitatea fizică    50
Sindromul premenstrual    52
Tonusul şi forma fizică    53
 
..........
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0457 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.