Tratat de avicultura, vol. 3

Tratat de avicultura, vol. 3
-6%
Preț: 33,84 RON
36,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 511 pag. + 6 planse color
Format: 17x24

DESCRIERE

Tratat de avicultura, vol. 3 - Ioan Vacaru-Opris el de-al treilea volum a tratatului abordeaza tehnologia industrializarii produselor si subproduselor avicole, managementul si marketingul produselor avicole si biosecuritatea fermelor de crestere a pasarilor CUPRINS Cap. I. Industrializarea productiilor avicole 1. Productia de carne de pasare si valorificarea superioara a acesteia Generalitati Tehnologia de sacrificare a pasarilor in abatoare specializate Metodologia de receptie a pasarilor destinate sacrificarii si de apreciere a calitatii lor Organizarea transportului de pasari la abator, controlul sanitar veterinar al pasarilor supuse abatorizarii si incarcarea conveierului cu pasari pentru sacrificare Prelucrarea initiala a pasarilor in abatoare Prelucrarea finala a pasarilor in abatoare Refrigerarea carcaselord e pasare Congelarea carcaselor de pasare Aprecierea calitatii carcaselor obtinute in procesul de abatorizare a pasarilor Transarea carcaselor de pasare si participarea portiunilor anatomice in alcatuirea acestora Importanta calitatii apei in procesul de abatorizare a pasarilor Microbiologia carnii de pasare Conceptul de calitate a carnii de pasare si factorii de influenta ai acesteia Insusirile organoleptice (senzoriale) ale carnii Insusirile fizico-chimice si tehnologice ale carnii Transportul carnii de pasare Reglementari juridice si tehnice cu privire la comercializarea carnii de pasare Tehnologii de fabricatie pentru preparate din carne de pasare tehnologii de fabricatie pentru preparate din carne de pasare, fara membrana de protectie – netocate (grupa I de preparate) Tehnologii de fabricatie pentru preparate din carne de pasare, fara membrana de protectie – tocate (grupa a II de preparate) Tehnologii de fabricatie pentru preparate din carne de pasare, cu membrana de protectie – tocate (grupa a III de preparate) Tehnologii de fabricatie pentru extracte, supe, concentrate si hidrolizate din carne de pasare (grupa a IV-a de preparate) Tehnologii de fabricatie pentru conserve din carne de pasare (grupa a V-a de preparate) Tehnologii de obtinere a semifabricatelor din carne de pasare (grupa a VI-a de preparate) Preparate culinare din carne de bibilica (extrase din bucataria franceza) Prelucrarea complexa a penelor si pufului Prelucrarea penelor in faina furajera Producerea fainii furajere pe baza deseurilor rezultate in procesul de abatorizare a pasarilor 2. Productia de oua si valorificarea superioara a acesteia. Controlul de calitate pentru ouale de consum Responsabilitatile unitatilor producatoare de oua pentru consum Clasificarea oualor destinate consumului alimentar Metode de conservare a oualor pentru consum Conservarea oualor prin frig Conservarea oualor prin deshidratare Alte metode de conservare a oualor Tehnologia subproduselor de oua Cap. II. Management si marketing in avicultura 1. Generalitati privind managementul si marketingul in avicultura Elemente conceptuale 2. Managementul productiei avicole evolutia stiintei managementului Continutul managementului Trasaturile managementului Intreprinderea avicola ca obiect al managementului Tipologia structurilor de productie cu profil avicol Atributele managementului productiei avicole Sistemul decizional al intreprinderii avicole Eficienta productiei avicole Strategii si politici de dezvoltare a productiei avicole Managementul calitatii in avicultura Factorul uman in managementul productiei avicole 3. Marketingul produselor avicole Actiunea de marketing Produsul Pretul Plasamentul (distributie) Promovarea (comunicarea) Fortele de vanzare Actiuni de marchandesing Publicitatea si promovarea vanzarilor Publicitatea prin internet Concurenta – variabila externa a actiunii de marketing Set de intrebari necesare in actiunea de marketing Cap. III. Biosecuritate si control in unitatile avicole 1. Consideratii generale 2. Biosecuritatea si prevenirea bolilor Evitarea introducerii agentilor infectiosi si parazitari in unitatile avicole Evitarea factorilor stresanti in fermele de pasari Prevenirea stresului indus de factorii deficitari ai microclimatului Prevenirea stresului alimentar si dipsic Prevenirea stresului de vaccinare Stresul social si preventia sa 3. Factorul biotic si rolul sanogen al decontaminarii profilactice clasice Decontaminarea profilactice clasice Metode moderne de profilaxie nespecifica Utilizarea aerosolilor in decontaminarea profilactica de intretinere utilizarea aeroionilor negativi, ca factori de stimul a rezistentei nespecifice a organismului Radiatiile ultraviolete, elemnet de corectare a calitatii microclimatului Tehnicile nucleare – solutii eficiente de decontaminare 4. Actiuni specifice de biosecuritate si control in statiile de incubatie Decontaminarea cofrajelor din material plastic si a navetelor folosite pentru transportul puilor de o zi Decontaminarea mijloacelor de transport

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0525 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.