Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9651-05-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13X20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
 
DRAPELUL ÎN BERNA

La 7 iulie 1997, cu 65 de voturi pentru, 50 contra, 3 abţineri, într-o atmosferă de totală confuzie, Senatul României ratifică Tratatul cu Ucraina, ireparabilul s-a produs. Din 1997, Republica Ucraina - stat apărut în 1991 - dispune de un act prin care actuala graniţă de sud-vest îi este recunoscută de statul român.
 
Dacă nu aş fi asistat la şedinţa Senatului, nu aş fi scris această carte. Nu aş fi înţeles esenţialul. E ca şi curii aş fi parcurs Caivarul fără să văd Răstignirea.
La 18: 45 senatorii apăsau butoanele de vot. Discuţiile asupra tratatului începuseră în jurul orei 18. In 45 de minute, efectele celei mai grave erori de politică externă a României de după război capătă putere de lege.
 
Bucăţi din marmura trupului ţării se desprind, ducând cu ele zidurile Cetăţii Albe şi ale Hotinului, ţinutul Herţa, sanctuarul de cultură a! Cernăuţilor... Oamenii aceştia nu înţeleg ce fac? Peste câteva zile, unul dintre senatori îi va spune lui George Muntean: „Parcă ne-a luat Dumnezeu minţile!”
 
Pe podiumul sălii Omnia, în centru - masa preşedinţiei Senatului, Petre Roman ia microfon; în dreapta - cea a reprezentanţilor Ministerului de Externe, cu Adrian Severin; în stânga - reprezentanţii Comisiei pentru politică externă a Senatului, vicepreşedintele Comisiei, Valentin Gabrielescu; preşedintele Comisiei de politică externă, Teodor Meleşcanu, lipseşte.
 
Primul ia cuvântul Adrian Severin, prezentând argumentele Guvernului în favoarea tratatului: integrarea europeană, monitorizarea respectării drepturilor românilor din Ucraina, „noua arhitectură europeană’', euroregiunile... Valentin Gabrielescu îşi încheie scurta expunere de motive, ambiguă, vlăguită, neconvingătoare, într-un mod care îndeamnă cel puţin la reflecţie: „Am hotărât - nu fără durere - să recomandăm Senatului ratificarea tratatului”...

CUPRINS:
 
Notă asupra ediţiei     5
Drapelul în bernă    .     7
„Sacrificiul istoric” şi comunicatul M. A. E     12
La început au fost studenţii     19
Tratatul cu Ucraina în Aula Magna     33
Declaraţia-apel a unui grup al intelectualităţii
universitare şi de cercetare româneşti       52
Tratatul cu Ucraina în contextul politic zonal     59
Nu! Nu! Categoric Nu!     71
Tehnici de manipulare     83
Parafarea    *     100
Cenzura de catifea     111
Scurtă istorie a Teritoriilor ocupate    121
Muntele şi Marea      153
Ofensivă. Defensivă. Capitulare     160
Wishful thinking       183
Ultima şansă     211
Ratificarea în Senat       241
Epilog      273
Postfaţă        275
Repere istorice referitoare la Teritoriile Ocupate    277
Bibliografie      281

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0496 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.