Trei comedii - Lysistrata. Viespile. Belșugul (Plutos)

Trei comedii - Lysistrata. Viespile. Belșugul (Plutos)
-8%
Preț: 38,64 RON
42,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 184
Format: 15x21
Categoria: Teatru

DESCRIERE

Trei comedii - Lysistrata. Viespile. Belșugul (Plutos)

 
scena 1
(Foarte devreme, înainte de ivirea zorilor, lângă casa Lysistratei.)
 
lysistrata (se învârte agitată) Sigur, de le-ai fi chemat la toate chiolhanele, ori la praznicul lui Pan, ori la orgiile Afroditei din Koliada, deloc nu te-ai fi putut strecura de mulţimea femeilor care bat din timpan; da’ acuma nu-i aici nici una… în afară de una, vecina mea, iat-o! (Intră Kalonika.) Bună, Kaloniko!
 
kalonika Te pup, Lysistrato! Ce te tot frămânţi? Nu te mai bosumfla, fată, că la sprâncene-ţi şade rău de te-ncrunţi!
 
lysistrata Vai, Kaloniko, sufletul mă doare, zău, şi din cauza noastră, a femeilor, mânioasă-s foc că, uite, ne zic bărbaţii că suntem date dracului, când de fapt…
 
kalonika Păi şi suntem, chiar aşa! lysistrata …
 
Da, da’ numai ce li se spune femeilor să vină în ăst loc, ca să ne sfătuim despre o chestie deloc puţintică şi, iată, ele dorm şi nu vin!
 
kalonika Ei, dragă, o să vină ele îndată! Dar ca femeia să plece devreme de- acasă e-un chin: una se-osteneşte ca să facă pe placul soţului la masă, alta trezeşte slujnica, alta culcă pruncul, alta- i spală udătura, alta-i dă papa cu-nghiţitura…

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Teatru - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0647 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.