Trei femei in calatorie - Francesco Altieri

Trei femei in calatorie - Francesco Altieri
Preț: 27,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9088-82-1
Anul publicării: 2019
Pagini: 260
Format: 13x20

DESCRIERE

Trei femei in calatorie - Francesco Altieri
 
... ar putea să nu mă intereseze deloc şi poate într-adevăr nu mă interesează, totuşi, la capătul acestei călătorii, de altfel nu dură, şi destul de scurtă, am ajuns chiar în ultimul loc unde m-aş fi gândit că aş putea ajunge, într-un loc pustiu, atât de pustiu că nu cred să fie altul la fel, nici măcar în Africa sau cine ştie pe unde.

Este un pustiu acesta, unul ce nu se naşte din pustiu, pentru că mai există case şi mai e încă mirosul şi lucrurile oamenilor care acum nu mai sunt, ori cel puţin nu mai locuiesc aici.

Nu m-ar mira cu adevărat dacă, rătăcită printre casele în ruină, ce se destramă lent, dar cu stil, nu m-ar mira dacă aici, spuneam, m-ar fi aşteptat o ceaşcă aburindă cu cafea, lăsată de o mână generoasă special pentru mine, o ceaşcă pe care de o voi vedea, chiar dacă ştiu că aici nu poate fi nimeni, nici măcar capra păstorului, nu mi s-ar părea deloc ciudat.
 
Nu e nevoie nici de droguri, nici de gânduri prea zburdalnice ca să crezi în magiile pe care le poate face sufletul unui sătuc de munte ce nu mai există. Şi care, în fond, chiar dacă ar exista încă cineva să îl strige pe nume şi să susţină tare că aici e casa lui, acolo găinile lui, grădina lui, caprele şi vacile lui, ar fi la fel de mort, mort şi îngropat, fără nicio speranţă de înviere.

Pentru că acestea sunt locuri din care viaţa se scurge lent, unde orologiile erau odată exacte pentru că exista soarele, şi luna, şi norii. Şi acum mor în tăcere. Timpul lor, moral, nu fizic, nu mai este.
 
Mor de o moarte aparte, unică, abătute pentru că noul timp, alcătuit din minute şi secunde, nu le ia în seamă. Şi sătucurile acestea altceva nu pot face decât să se strângă în ele însele, să îşi trăiască agonia indusă, fără bărbaţii şi femeile care au trebuit să plece, ci doar cu locuinţe părăsite şi înţesate de amintiri, până la urmă pustii, pentru a exprima un fel de suflet al locului, construit din bucăţelele atâtor suflete care au trăit în acest sat...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0527 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.