Trei zile la Ierusalim

Trei zile la Ierusalim
-15%
ISBN: 978-606-40-0643-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 13x20
Preț: 29,75 RON
35,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Trei zile la Ierusalim - Stephane Arfi

 
... o valoare pe care Iisus n-a incetat s-o propovaduiasca intreaga viata, dar care nu a fost pastrata ca nucleu al invataturilor sale. Aceasta este povestea unui episod putin cunoscut din viata lui Iisus si a unui cuvant care desluseste cea mai mare enigma a omenirii: cum sa fim cu adevarat fericiti? 
 
Trei zile la Ierusalim povesteste calatoria initiatica a unui adolescent revoltat si indurerat care, dupa ce-si infrange slabiciunile, se transforma intr-un tanar pregatit sa-si duca la indeplinire destinul luminos...
 
Din carte:
 
... la poalele Ierusalimului, caravana se urneşte în sfârşit.
Porneşte în marea călătorie către nordul regatului.

Profitând de norul de praf ce se ridică deasupra familiilor de pelerini, Iosua se pierde din ochii verilor săi, mai ales din ai lui Iohanan, pe care tocmai îl caută un grup de flăcăi ca să cânte din toţi rărunchii rugăciuni, ceva mai departe de şuvoiul pelerinilor.

Iosua priveşte împrejur. Nimeni nu-i dă atenţie.

Inima lui, inima aceasta atât de mânioasă, inima aceasta de copil care va deveni curând bărbat, inima aceasta ce caută cu înflăcărare adevărata fericire, acea fericire care să dăinuie în ciuda necazurilor vieţii, inima aceasta bate să-i spargă pieptul.

Dorinţa de a fugi s-a prefăcut în teamă. Cum ar putea fi altfel? Ierusalimul e un oraş imens, iar primejdia pândeşte la fiecare colţ de stradă. Să-şi părăsească părinţii, lipsit de bani, lipsit de hrană, lipsit de orice altceva afară de curajul său înseamnă un salt terifiant în necunoscut.

Iosua nu e însă nechibzuit pentru întâia dată.
 
Ultima oară a fost acum trei ani, când venise o toamnă atât de vijelioasă, încât preotul satului pusese să se taie ramurile bătrânului sicomor, pe care nădăjduia să-l scape astfel de o moarte sigură.

Iosua se împotrivise din toate puterile, însă fără folos. îl auziseră strigând o noapte întreagă, plângând cu lacrimi fierbinţi: „I-au tăiat braţele! I-au tăiat braţele!"

A doua zi în zori, din ramurile sicomorului cursese un ulei gros, ce mânjise în roşu veşmintele sătenilor care se apropiau prea mult de copac. Spaima fusese atât de mare, că preotul hotărâse să le dea pace copacilor şi arbuştilor din sat, măcar pentru o vreme.

însă Iosua ceruse să fie cruţate şi florile de vardah pe care le îndrăgea atât de mult şi care trăiau atât de puţin, fiind culese fără ruşine.

Dar preotul refuzase scurt.

In semn de protest, băiatul se zăvorâse în micul templu din sat, pironind cu dibăcie (nu degeaba era ucenic tâmplar) o scândură groasă de-a curmezişul uşii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0571 sec