Treimea - Razboiul celor doua roze, partea a II-a

Treimea - Razboiul celor doua roze, partea a II-a
-12%
Preț: 39,60 RON
45,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 455
Format: 13x20
Categoria: Romane istorice

DESCRIERE

Treimea - Razboiul celor doua roze, partea a II-a (Conn Iggulden)

 
1454: Bolnav de peste un an, cu mintile raatacite, regele Henric al VI-lea ramane exilat la Castelul Windsor.
 
Sotia lui, Margaret de Anjou, ii protejeaza interesele cu loialitate, in speranta ca intr-o zi fiul ei, Eduard, va intelege ce inseamna dragostea tatalui sau...
 
............
 
... Ducele lor are hârtii de revendicare pentru Neapole, Sicilia şi Ierusalim. Bătrânul Rene îşi zice sieşi rege şi şi-a ruinat familia pretinzând coroana vreme de zece ani.
 
A plătit recompense mai mari decât vom vedea vreodată vreunul dintre noi, William. Şi are două fiice, una dintre ele nefăgăduită, având treisprezece ani.
 
Suffolk clătină din cap, reumplându-şi cupa. Renunţase la vin şi bere, însă acum era un moment când chiar şi le-ar fi dorit.
 
- II cunosc pe ducele Rene de Anjou, zise el. Ii urăşte pe englezi. Mama lui a fost o bună prietenă cu fata aceea, Ioana d’Arc, şi, după cum îţi aminteşti, Derry, noi am ars-o.
 
- Nimic mai adevărat, se răsti Derry. Ai fost acolo, ai văzut-o. Târfuliţa aia se înhăitase cu cineva, dacă nu cumva era chiar dracul însuşi. Nu, nu înţelegi, William. Pe Rene îl ascultă regele lui.
 
Păunul acela franţuzesc îi datorează lui Rene de Anjou coroana, totul. Nu i-a dat mama lui Rene adăpost când şi-a băgat coada între picioare şi-a fugit? Nu a trimis-o ea pe micuţa Ioana d’Arc la Orleans pentru a-i face de ruşine atacând?
 
Această familie a permis păstrarea Franţei în mâinile francezilor sau, cel puţin, dosul ei. Anjou este cheia întregii încuietori, William. Regele franţuz s-a căsătorit cu sora lui Rene, pentru numele lui Dumnezeu!
 
Aceasta-i familia care-l poate strânge cu uşa pe micuţul lor rege... şi tot ei sunt cei cu o fiică nemăritată. Ei sunt calea spre interior, îţi spun.
 
I-am privit pe toţi, William, pe toţi „lorzii'' franţuji care aveau trei porci şi două slugi. Margaret de Anjou este o prinţesă, tatăl ei a ajuns la sapă de lemn ca s-o dovedească.
 
Suffolk oftă. Era târziu şi obosise.
 
- Derry, nu-i bine, chiar dacă ai dreptate. L-am întâlnit pe duce nu o dată. Mi-l amintesc plângându-mi-se că soldaţii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0481 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.