Tunelurile terorii. Razboiul dintre Hamas si Israel

Tunelurile terorii. Razboiul dintre Hamas si Israel
-10%
Preț: 31,41 RON
34,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Aventuri

DESCRIERE

Tunelurile terorii. Razboiul dintre Hamas si Israel - Alan Dershowitz

 
... gruparea Hamas se face vinovată de izolarea Fâșiei Gaza pentru că nu este interesată nici de pace, nici de dobândirea bunăstării pentru poporul palestinian.
 
În loc de toate acestea, organizația și‑a luat, cu fanatism, angajamentul să distrugă Is‑ raelul, urmărind să își îndeplinească acest obiectiv cu ajutorul sprijinului financiar și militar pe care îl primește din partea Republicii Islamice Iran, al cărei mandatar este și ale cărei ambiții de dominație regională le urmărește.
 
În ultimul timp, Hamas a primit ajutor și din partea Statului Qatar și Republicii Turcia.
 
Israelienii și palestinienii au, în egală măsură, dreptul de a trăi în pace. Hamas și alte organizații teroriste similare le re‑ fuză însă acest drept și distrug orice încercare de realizare a procesului de pace.
 
Iată de ce Operațiunea „Cast Lead”, care s‑a încheiat în ianuarie 2009, a fost necesară. Pe fondul acestor frământări, am început să scriu o serie de articole de opinie în timpul Operațiunii „Cast Lead” care au ajuns să formeze, în bună parte, conținutul cărții mele The Case For Moral Clarity: Israel, Hamas and Gaza.
 
După publicarea aces‑ teia a fost dat publicității Raportul Goldstone1, care fusese realizat sub auspiciile unei misiuni de investigație a ONU.
 
Acesta a acuzat Israelul că ar fi comis crime de război în timpul Operațiunii „Cast Lead” și a disculpat organizația Hamas de acuzația că ar fi folosit civili drept scuturi umane.
 
Raportul a făcut ca înfrângerea militară suferită de Hamas să devină o victorie atât din punct de vedere juridic, cât și din punctul de vedere al atragerii opiniei publice de partea cauzei palestiniene. Din cauza importanței acestui raport, îmi încep cartea de față cu răspunsul meu la acea polioghie amăgitoare.
 
Raportul Goldstone nu numai că a falsificat trecutul, dar a avut și o influență nefastă asupra viitorului, încu‑ rajându‑i pe membrii Hamas să comită din nou o dublă crimă de război, căci, pe de o parte, ei au lansat rachete asupra civililor is‑ raelieni din spatele scuturilor umane palestiniene, iar, pe de altă parte, au continuat să ucidă sau să răpească nestingheriți civili și soldați israelieni, folosindu‑se de tunelurile terorii...
 
DIN CUPRINS:
 
Prefață
Introducere
 
Partea I  –  PRELUDIUL OPERAȚIUNII „PROTECTIVE EDGE”
 
Capitolul 1 – Operațiunea „Protective Edge” – context istoric
Capitolul 2 – Argumente împotriva Raportului Goldstone și de ce mai contează acesta încă
Capitolul 3 – În sfârșit, un lider Hamas recunoaște că în Fâșia Gaza Israelul a ucis, în mare parte, luptători înarmați
Capitolul 4 – Goldstone trebuie să își retracteze concluziile în lumina ultimelor probe
Capitolul 5 – Cum anume face Goldstone ca pacea să devină și mai dificilă
Capitolul 6 – Falsa acuzație că Israelul ar fi comis crime de război
Capitolul 7 – Argumente împotriva jurisdicției universale
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Aventuri

Created in 0.0496 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.