Tunetul - Neal Shusterman

Tunetul - Neal Shusterman
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 552
Format: 14x20

DESCRIERE

Tunetul - Neal Shusterman

 
... catifea de culoarea piersicii, cu tiv bleu brodat. Onorabila Seceră Brahms îşi adora roba. Ce-i drept, catifeaua se încingea neplăcut în lunile de vară, însă se învăţase cu ea în cei şaizeci si trei de ani de când era seceră.

De curând dăduse iar înapoi, revenind fizic la sprinţara vârstă de douăzeci si trei de ani, iar acum, la a treia tinereţe, spicuia cu mai multă poftă ca oricând.

Avea mereu acelaşi ritual, deşi metodele variau. Isi alegea subiectul, îl imobiliza şi apoi îl punea să asculte un cântec de leagăn - mai exact, cântecul de leagăn al lui Brahms -, cea mai faimoasă operă compusă de Patronul său Istoric.
 
La urma urmei, dacă secerile trebuie să-şi aleagă numele dintre figurile istorice, nu s-ar cuveni să-şi integreze figura respectivă şi în viaţa de zi cu zi? Cânta cântecul de leagăn la orice instrument îi era la îndemână, iar dacă n-avea niciunul, pur şi simplu îl fredona. Iar apoi curma viaţa subiectului.

Din punct de vedere politic, înclina spre învăţăturile răposatei Secere Goddard, căci spicuirea era pentru el una din marile plăceri ale vieţii şi nu vedea de ce ar fi avut altcineva vreo obiecţie. „Intr-o lume perfectă, n-ar trebui să ne bucurăm cu totii de meseria noastră? “ scria Goddard. Opinia aceasta se bucura de apreciere în tot mai multe domuri regionale ale secerilor.

In seara aceasta, Secera Brahms tocmai înfăptuise o spicuire deosebit de distractivă în centrul oraşului Omaha şi o luase cu paşi vioi pe stradă, fluierându-şi mai departe melodia emblematică şi gândindu-se unde ar putea mânca mai târziu. Insă, în toiul unui vers, s-a oprit brusc, simţind clar că-1 urmăreşte cineva.

Desigur, toate felinarele de stradă din oraş aveau camere de observaţie. Tunetul nu-şi slăbea o clipă vigilenţa, însă secerile nu aveau de ce să-i ia în seamă ochii neobosiţi mereu deschişi. Tunetul nu putea nici măcar să comenteze la adresa îndeletnicirilor secerilor, cu atât mai puţin să ia vreo măsură pe baza celor văzute. Tunetul era voyeurul suprem al morţii...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0555 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.