Ucigasul din port - Christoph Elbern

Ucigasul din port - Christoph Elbern
-7%
Preț: 46,41 RON
49,90 RON (-6,99%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0793-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Ucigasul din port - Christoph Elbern

 
... vreau să spun povestea de la început. A trecut acum, în sfârçit, suficient de mult timp de la evenimentele tulburătoare din vara anului 1904 pentru a le putea relata în detaliu.
 
S-au scris çi povestit multe despre fiecare incident în parte, dar întreaga poveste, în toată complexitatea ei, nu poate fi spusă decât de mine personal. Această poveste, care a schimbat fundamental viaþa mea çi a multor altora, este o poveste despre crimă çi înçelăciune, despre dragoste çi trădare, despre crize çi evenimente mondiale.
 
Ca toate poveçtile bune, de altfel, atât cele fictive, cât çi cele adevărate. Vă voi spune povestea aça cum am trăit-o eu, cu toate încercările çi necazurile ei, çi nu dintr-o perspectivă omniscientă. Doar aça pot explica de ce m-am comportat aça cum am făcut-o în diferitele etape ale poveçtii.
 
La urma urmei, întotdeauna suntem mai înþelepþi când privim înapoi. Dar a spune povestea de la început înseamnă, în primul rând, să çtii exact care este acesta. A început oare această poveste când m-am mutat în casa unchiului meu, armatorul Wilhelm Knudsen, în Hamburg, într-o zi mohorâtă de joi din ianuarie 1904?
 
Sau a început în martie, când a fost descoperită prima victimă dintr-o serie de crime înfiorătoare? În orice caz, legătura mea cu aceste evenimente a început într-o noapte ploioasă de mai, când un cetăþean respectabil al oraçului a fost înjunghiat pe la spate pe o alee întunecată de lângă Reeperbahn, în faþa unui bordel.
 
Cel mai bine ar fi să începem cu mine. Numele meu este Carl-Jakob Melcher. Astăzi, la doi ani de la acea vară memorabilă din 1904, am douăzeci çi nouă de ani. Provin dintr-o familie de comercianþi din Hamburg.
 
Tatăl meu, despre care nu vreau să spun nimic negativ, nici chiar la zece ani de la moartea sa, s-a ocupat prea mult de invenþiile sale çi prea puþin de comerþul cu mirodenii, care era de fapt profesia sa.
 
Astfel, după sinuciderea sa timpurie, mi-a lăsat o grămadă de brevete obscure care nu au putut fi vândute çi o sumă de datorii care depăçea imaginaþia mea de elev de liceu...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0656 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.