Ultima zi - Helene N.

Ultima zi - Helene N.
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-9017-31-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272
Format: 13x20

DESCRIERE

Ultima zi - Helene N.

 
... de ce oamenii au secrete şi ce înseamnă ele de fapt? Sunt echivalentul minciunii? Ce a tăcut tata de fapt? M-a minţit sau a ascuns secretul, în legătură cu decizia mamei de a-şi încheia singură viaţă? Ce ai făcut tu, atunci când te-ai întors după nouă zile şi cu prea multă neruşinare, nu mi-ai spus adevărul?

E minciună sau secret, Jarryd?

Aud bătaia uşoară din uşă şi îmi fac curaj să mă ridic din pat. Nu îi pot spune tatălui meu ce vrea să audă, însă trebuie să îi ofer ceva. Aşa că descui uşa şi îl las să intre. Ştiu că e îngrijorat, în primul rând pentru că este deja a doua zi de când stau închisă în dormitorul mamei.

 — Ştiu că vrei spaţiu şi sunt dispus să aştept oricât, însă astăzi m-a sunat doamna Hank.

Incremenesc imediat ce îl aud şi mă fac mică sub privirea lui îngrijorată. Asta era ultimul lucru pe care mă aşteptam să mi-l spună, mai ales că nici prin gând nu-mi treceau şedinţele de la care am lipsit. Parcă a trecut o eternitate de când am fost ultima oară în acel birou.

— Era îngrijorată, pentru că ai lipsit de la ultimele trei şedinţe, fără să o anunţi. Ar trebui să-mi fac griji?

Probabil că da, dar asta doar pentru că am fost atât de abătută în ultima perioadă, încât n-am avut chef nici măcar de Hank. Totuşi, dacă i-aş spune asta, probabil ar lua-o razna, aşa că încerc să zâmbesc forţat şi să îl liniştesc.

— Nu, tată. Totul este bine. îşi dă seama imediat de încercarea mea deplorabilă de a scăpa basma curată din discuţie.

— Ba nu este, fata mea. Dacă tu simţi că e timpul să ne oprim cu şedinţele, te susţin. Dar dacă doar fugi de ele, atunci lasă-mă, te rog, să te ajut.

Cred că l-am speriat destul de tare, dacă a ajuns ta astfel de concluzii. îi citesc disperarea în ochi şi mă sperii şi eu. Mă sperie gândul să ştiu că Hank nu ar mai putea fi o opţiune.

— Nu vreau să le opresc, îi spun şi oftează împăcat. Doamna Hank este prietena mea. O voi anunţa că merg săptămâna viitoare. Imi pare rău, tată...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0605 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.