Ultimul decembrie - Nicolae Balta

Ultimul decembrie - Nicolae Balta
-10%
Preț: 27,00 RON
30,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9668-00-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

Ultimul decembrie - Nicolae Balta

 
... aceasta carte a fost scrisa, as putea spune, din pura intamplare. Nu a existat o intentie sau un plan de-a o scrie. Paginile s-au adunat de-a lungul lunilor, incepand din decembrie 1989, aproape la nimereala, avand ca unic impuls presiunea evenimentelor...
 
... 21 ianuarie 1990. în sfârşit, capătul tunelului pare să se apropie; m-am văzut azi cu P. C. (în sfârşit, după ce vineri nu reuşisem nici să intru în minister) şi mi-a propus postul de funcţionar în cadrul unei secţii, “de mâine” chiar. M-a prezentat lui I. J., şeful secţiei, care m-a dus la “cadre”, unde mi s-a cerut cartea de muncă.
 
Am strâns din dinţi, am făcut o cerere pentru ea, mi s-a dat, am avut grijă să fie semnată şi parafată cum trebuie (ştiam eu de ce!) şi, ca să evit un drum la D. (fie-i numele în veci damnat!) am telefonat la şcoală şi am vorbit cu directoarea.
 
Exista riscul să mă repeadă, însă am pedalat pe calitatea ei de directoare pentru a-mi aduce personal cartea de muncă — ce era să fac?! — şi am reuşit. Mâine mă întâlnesc cu ea la Sala Amzei la 8. 30 dimineaţa, ca să mi-o înmâneze contra semnătură.
 
I-am spus că am şi o hârtie semnată de la Minister şi că o să i-o dau pentru orice eventualitate. Nu aveam nici un chef să merg acum până la dracul în praznic.
 
Mâine sper deci să obţin transferul, să îl duc la şcoală şi, după ce voi fi scos din gestiune “cărţile ceauşiste şi marxist-leniniste”, o să încerc o învoială: să le las fondul de gestiune, eventual completat, ca să nu mai predau inventarul, care ar dura 7-10 zile (5500 cărţi, luate carte cu carte, ştiu ce înseamnă, am făcut-o în iunie 1988).
 
Sper sâ accepte; le las, la urma urmei, banii mei ca să plătească eventualele cărţi lipsă. E un gest aproape prostesc, dar îl prefer. La urma urmei, cartea de muncă va fi asupra mea, deci nu vor mai putea spune că nu mi-o dau dacă nu fac ceea ce trebuie făcut... sau ceea ce vor el sa fac!...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura romana

Created in 0.0550 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.