Un an fara tine - Nina de Pass

Un an fara tine - Nina de Pass
Preț: 42,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-793-882-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 13x20

DESCRIERE

Un an fara tine - Nina de Pass

 
... dacă aș fi știut că în exil temperatura va fi atât de scăzută, aș fi găsit în mine puterea de a mă împotrivi mai mult. Chiar dacă m-ar auzi cineva acum, vremea protestului a trecut; sunt la mare depărtare de casă.
 
Las minutele să treacă, privind cum zăpada moale și lipicioasă este purtată de vânt în afara taxiului și, când să coboare, e luată pe sus din nou. Șoferul pe care mama l-a plătit să mă aștepte la aeroport, luând probabil tăcerea mea drept fascinație, pare să decidă că poate începe o discuție.
 
— Încântată să ajungi la noua ta școală? întreabă el, cuvintele fiindu-i aproape indescifrabile în accentul său franțuzesc pronunțat. Nu-i răspund imediat, lăsându-mi degetul să alunece pe sticla aburită a geamului. Când în cele din urmă o fac, nu îmi limitez sarcasmul din voce, știind că bariera lingvistică îl va masca oricum.
 
— Încântată? Nu știu de ce îmi formulez răspunsul ca pe o întrebare. Nu vreau să-l invit să poarte o discuție cu mine sau să mi se întipărească în minte vreo vorbă de-a lui. Vreau să-l uit, la fel cum vreau să uit totul.
 
Râde agitat înainte să continue:
 
— E prima ta vizită în Elve… Sfârșitul întrebării sale se pierde. Privesc cu groază cum virează din calea unui tir care vine spre noi și se apropie mai tare de marginea șoselei înguste și șerpuitoare de pe versantul muntelui.
 
Nu este nicio barieră spre abisul care așteaptă jos și simt cum trupul mi se încordează când apuc strâns mânerul portierei. Toți mușchii se transformă în sticlă în timp ce mașina o ia la dreapta. Îmi închid ochii și aștept impactul.
 
Timpul se mișcă în reluare, iar eu sunt pregătită să aud țipetele. Să văd lumea în ceață. Să aud pocnitura asurzitoare a declanșării airbagurilor. Să simt durerea. Pentru o fracțiune de secundă, mă simt euforică.
 
Poate nu voi supraviețui de data asta. În schimb, simt cum mașina virează din nou la stânga, îndepărtându-se de pericol, apoi totul revine la normal, în timp ce șoferul își continuă râsul agitat. Claxonează prea târziu, când tirul e doar un punct în depărtare, și îl surprind uitându-se la mine în oglinda retrovizoare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.