Un an si o zi - Pascal Bruckner

Un an si o zi - Pascal Bruckner
-10%
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786064006813
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

Un an si o zi - Pascal Bruckner

 
Undeva sub zăpadă
Avionul continua să tremure. Oare datorită cărui miracol nu se dezmembraseră încă? Acest lung supozitor metalic, făcut din bucăţi disparate, unite la întâmplare, nu avea să reziste niciodată în faţa intemperiilor. Păstraseră lumina redusă, întrerupseseră proiecţia filmelor şi menţinuseră scaunele în poziţie verticală.
 
Jezabel închidea ochii şi nu auzea decât ritmul nebunesc al inimii sale, care-i bătea în gură, atât de repede încât se temea să nu o scuipe ca pe salivă. Comandantul de bord şi secundul său se succedau la microfon în mod pedagogic, în engleză şi în franceză, pentru a explica evoluţia situaţiei.
 
Uneori riscau câte o glumă, dornici să mai slăbească tensiunea. Furtuna care începuse la sud de Groenlanda se îndrepta acum către Saint-Pierre-et-Miquelon, Terre-Ne-uve şi Noua Scoţie. Un val mare de frig, care venea dinspre Oceanul Arctic, arunca o ratată de aer îngheţat peste această parte a emisferei nordice.
 
Temperatura exterioară era de minus şaptezeci de grade. Avionul lor fusese prins In ochiul furtunii. Dar rezista bine, afirmau fin cor cei doi profesionişti. Fusese conceput pentru a rezista la temperaturi şi mal scăzute.
 
Cuvintele lor aduceau putină alinare. Când văzuse ea filmul acela m care pilotul şl copilotul vin să discute evenimentele cu pasagerii, trântesc uşa cabinei piloţilor şi-şi dau apoi seama că au uitat cheia pe dinăuntru?
 
Jezabel era sigură că uriaşi jucăuşi bombardau carlinga cu bulgări de zăpadă imenşi pentru a devia avionul de pe ruta sa. Sau poate că un aspirator pornit în stratosfera se amuza să tragă avionul in sus, după care îl împingea către sol.
 
Pe rândul său, majoritatea persoanelor rămăseseră împietrite, tremurau şi clipeau des în timp ce plângeau. Unii vomau fără pudoare în pungile de hârtie, răspândind un miros de nesuportat.
 
Avionul plonja, recâştiga altitudine, scăpând din ghearele naturii dezlănţuite, după care era din nou lovit de rafale îngrozitoare...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0555 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.