Un nor in forma de camila - Alina Nelega

Un nor in forma de camila - Alina Nelega
-20%
Preț: 27,96 RON
34,95 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8502-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 232
Format: 13X20

DESCRIERE

Un nor in forma de camila - Alina Nelega

 
... noi nu ştiam să ne lăsăm joburile, după şase sau opt ore de lucru, şi să venim acasă la copil, să ne jucăm cu el şi să facem temele împreună. Să ieşim în excursii sau tu să mergi cu taică-tău la pescuit, să organizăm mese de familie sau să ne luăm o casă la ţară şi să lucrăm grădina împreună. Trăiam în spectacolul care izbucnea şi se continua, se bloca şi se ridica, cădea şi se năştea iar, în fiecare clipă a existenţei noastre. Necontrolat.
 
Am fost de vină pentru asta? Da, fără nicio îndoială, dar eram de vină ca Oedip în destinul pe care nu l-a putut deturna, mono-maniaci ca Faust dominat de dorinţa de nemurire. Eram raţionali? Nu, căci trebuia să ne vulnerabilizăm ca să putem da din noi, iar raţiunea a fost mereu un obstacol.
 
Ne-am iubit? Nu ştiu, ajunseserăm să nu putem unul fără celălalt, hormonal, intelectual, iraţional. Am greşit? Poate, dar îmi repetam mereu că, dacă ne iubeşti, ai să înţelegi şi ai să ne ierţi. Iar dragostea ta pentru noi nu putea fi pusă la îndoială, aşa credeam, dragostea e veşnică şi imuabilă, rezistă la orice şocuri. Dar nu e deloc aşa. Dragostea ta pentru mine e doar a ta şi poţi să faci ce vrei cu ea.
 
Ca pe o haină nefolosită poţi s-o rupi, s-o faci cârpă de şters pe jos, s-o descoperi mâncată de molii şi decolorată, s-o transformi în durerea care vine şi pleacă, ne are fără ca tu sau eu s-o putem controla.
 
Dragostea are o viaţă a ei care te subjugă, e invizibilă şi tăcută, aşa ca tine acum. Cauţi un joc nou, prin care să mă răneşti, aşa mă faci tu să particip la dragostea pe care o exprimi prin ură. E teatru, căci ce altceva facem noi decât să ne învederăm suferinţele pe scenă, sperând că publicul va fi atins şi se va cutremura împreună cu noi, cu personajele noastre?
 
Eu, spectatoare a suferinţei tale, pot fi atinsă doar poetic, iar poezia, ca şi nebunia, nu poate fi înţeleasă, doar exprimată şi trăită. Să facem invizibilul vizibil, ăsta e ţelul nostru, al meu şi al tău, împreună.

Cu telefonul care-ţi vibrează în mână şi fotografiile mele lipite neîndemânatic pe pereţi cu blue-tack, încerci să mă fac să mă urăsc pe mine — ai simţi că se face dreptate, ca în basmele alea pe care ţi le citea bunicul când erai mic şi în care monştrii erau întotdeauna ucişi, iar eroii triumfau.
 
Şi-atunci, pentru că nu poţi accepta că îţi urăşti mama, m-ai înlocuit cu un monstru pe care te străduieşti să-l dai în vileag, încerci să mă faci să accept că, împreună cu Claudiu, l-am ucis pe Marius, ca să-i poată lua el locul în teatru, nevasta, casa şi fiul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0405 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.