Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Un val, un ocean - Experiente si reflectii

Un val, un ocean - Experiente si reflectii
ISBN: 973-88-581-7-6
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 524
Format: 13x20
Categoria: Psihoterapie
35,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Un val, un ocean - Experiente si reflectii''„Experienţa mea de a aduna şi a produce aceste texte seamănă cu povestea in care un student îşi ia la întrebări maestrul în ceea ce priveşte libertatea. Maestrul spune: unii cred că sunt în căutarea propriului adevăr al sufletului lor. Dar, Marele Suflet este cel care gândeşte şi cercetează prin ei. Şi Marele Suflet îşi poate permite multe greşeli, pentru că unii sunt falşi jucători şi sunt înlocuiţi cu alţii noi. Aceia care, însă, îşi permit cu adevărat să se lase conduşi de Marele Suflet se rătăcesc mai puţin deoarece, asemeni înotătorului care se lasă cu încredere purtat de valuri şi se foloseşte de forţa lor, are şansa de a se lăsa condus către un nou târm.″

Bert Hellinger
.............

…adevarul apare ca un instantaneu, de nicaieri si, intr-o clipita dispare in neant. Are darul de a ne lumina, pentru ca apoi sa dispara intr-o clipa. Dar pentru acea clipa cat este vizibil, acel adevar face diferenta. Adevarul este o comoara efemera.

Cu toate acestea, adevarul este complet valid in acel moment in care straluceste mai departe. Orice tentativa de aparare impotriva lui vine prea tarziu, pentru ca instantaneu a disparut deja.

…experienta mea de a aduna si a produce aceste texte seamana cu povestea in care un student isi ia la intrebari Maestrul in ceea ce priveste libertatea.

Maestrul spune: unii cred ca sunt in cautarea propriului adevar al sufletului lor. Dar, Marele Suflet este cel care gandeste si cerceteaza prin ei. Si Marele Suflet isi poate permite multe greseli, pentru ca unii sunt falsi jucatori si sunt inlocuiti cu altii noi.

Aceia, care insa, isi permit cu adevarat sa se lase condusi de Marele Suflet se ratacesc mai putin deoarece, asemenea inotatorului care se lasa cu incredere purtat de valuri si se foloseste de forta lor, are sansa de a se lasa condus catre un nou tarm.

Aceasta carte surprinde esenta a ceea ce am de spus in legatura cu aceste teme. Textele de fata au aparut ca urmare a seminariilor de constelatii de familie sustinute intre 1992 si 2000. Ele au aparut in mod spontan…

Cartea surprinde esenţa a ceea ce Bert Hellinger are de spus în legătură cu modul de abordare a bolilor grave, a traumelor, psihozelor, a relaţiei dintre agresori şi victime, dar, în acelaşi timp oferă înţelegerea sa asupra relaţiilor umane în context mai larg, spre exemplu, asupra legilor iubirii în relaţiile de cuplu, în relaţiile dintre părinţi şi copii, a diferitelor efecte ale credinţelor religioase, a întâlnirilor noastre cu morţii şi moartea şi a modalităţilor şi mijloacelor prin care putem contribui la dobândire păcii şi reconcilierii.

În receptarea insighturilor autorului, cititorul este invitat să înţeleagă, în spiritul metodei fenomenologice, faptul că ele se referă la o situaţie specifică şi au ieşit la suprafaţă tocmai datorită acesteia.

Astfel, ele nu tratează un subiect la modul general, ci se referă doar la situaţia specifică pe care o prezintă. De fiecare dată când unele părţi seamănă, totuşi fiecare oferă şi pune în lumină un alt aspect, aşa cum reiese din contextul său particular…

…contactul cu această informaţie atinge sufletul într-un mod profund, misterios şi contribuie la experienţe care prin excepţionalitatea lor ar fi suficiente în sine. Dacă, în plus, poate constitui şi un ghid pentru cei ce doresc să aprofundeze cunoaşterea la nivelul sufletului, atunci considerăm că menirea eforturilor noastre a fost atinsă pe deplin.


CUPRINS:


Calea constientizarii

Introducere.
Adevarul.
Dialectica.
Perceptie si gandire.
Calea fenomenologica a constientizarii. Insight-ul apare atunci cand te abtii.
Psihoterapia stiintifica si psihoterapia fenomenologica.
Perspectiva mai larga. Intregul. Fantana.
A auzi si a vedea.
Insight si actiune.
Perceptie si indoiala.
Tipare ale gandirii si destinului.
Intreruperea tiparului.
Lumina si intuneric.
Maestru si discipol.
Insight si iluminare.
Noaptea intunecata a sufletului.
Intelepciune.


Despre emotii


Introducere.

Diferentierea emotiilor.

Meta-sentimentele.
Furie, disperare, iubire.
Ura.

Sufletul

Extensia sufletului. Calea. Legile sufletului. Boala si sufletul. Boala, sufletul si „Eul”. Dimensiunile sufletului. Scopul vietii. Criminalii sunt atrasi catre victimele lor. Pace pentru agresor si victima. Binele si raul. A face pe eroul fara a-ti asuma riscurile. Cu respect fata de suflet. A asculta mesajul sufletului. Igiena sufletului. Detasarea.

Despre soarta

Constiinta si soarta. Constiinta personala. Constiinta colectiva. Soarta si libertate. Viata implinita. Destin si credinta. Destinul si sufletului.

Acceptarea si consimtirea vietii

Fericire. Semne ale fericirii. Calea fericirii. Auto-realizarea si completitudinea. Vindecare si sanatate. Limitele constiintei. Vinovatie si inocenta. Pace. Supravietuind supravietuirii. A primi cu smerenie. Binecuvantarea deghizata. Recunostinta. Echilibru. Uitarea spirituala. Darul. Fiinta si timp. Plenitudine.

Barbati si femei

Barbati si femei. A da si a primi in relatia de cuplu. Schimb si iubire. Viitorul. Masculin si feminin. Intreaga forta. Sarutul. Unitate si diferenta. Cum se implineste iubirea. A privi impreuna catre ceva nou. Relatia de cuplu are intaietate fata de rolul de parinte. Ce creeaza ordine in familiile cu parteneri din culturi diferite. O fericire mare necesita curaj. Fericire si nefericire.

Lasand iubirea sa creasca. Frica de iubire. Intimitate. Rolul de mama si rolul de tata in interiorul cuplului. A auzi si a vedea in relatia de cuplu. Opinie si observatie. Triumf si gelozie. Un nou inceput. A lasa in urma. Separarea plina de smerenie.

Durerea separarii. Iubirea in timpurile noastre. Iubirea si sufletul. Iubirea si a fi indragostit. Solutii. Completare. Iubire si respect. Iubire si existenta.

Ce creeaza ordine in familii

Dreptul de a apartine. Cine apartine sistemului de familie. Binele si raul in familie. Perfectiunea. Acceptarea parintilor. A te inclina in fata parintilor. Dobandirea pacii interioare prin smerenie. Parintii sunt si ei parte din fenomenul vietii. Legile iubirii intre parinti si copii. Iubire de copil.

Iubire si putere. Iubire si neputinta. Luptele de putere. Moartea unui copil. Reprosul ca substitut pentru durere. Copiii nenascuti din familie. Despre un copil avortat si fratii lui. Abandonarea copiilor.

Handicapul in familie

Copilul cu dizabilitati. Dizabilitatea partenerului. Parinti cu dizabilitati. Taria care vine din dizabilitate. Cand un parinte moare prea devreme.

Boala si vindecare in familie

Iubirea care duce la boala si iubirea care vindeca. Simetria ascunsa a iubirii. Psihoterapie si medicina. Boala si ordine. Boala ca proces de vindecare a sufletului. Cancerul. Anorexia si bulimia. Supraalimentarea si postul. Mancatul compulsiv. Alergiile. Astmul. Depresia. Dinamicile de familie si psihozele. Constelatiile de familie. Ce conduce la nevroza? A muri dand nastere unui copil. Iubirea inteleapta si iubirea magica. Respectul pentru limte. Copiii cu handicap sever. Boala si echilibrul. A muri in locul altcuiva.

Constelatiile familiale si miscarile sufletului

Constelatia de familie. Efectele constelatiilor de familie. Ce poate fi observat in constelatiile de familie. Sufletul cunoaste calea. O modalitate de a lucra cu constelatiile de familie. Metoda sistemica. Campul de energie. A repara sau a vindeca. Curajul de a privi adevarul in fata, asa cum apare. Limitele constelatiilor de familie. Viii si mortii. Intelepciunea care decurge din impartasirea sufletului comun. Trairile unui reprezentant. Cat de autentici sunt reprezentantii? Protectie pentru reprezentanti. Efectul asupra membrilor absenti ai familiei. Cand e o constelatie incheiata? Vindecarea sufletului familiei. Cum reusesc constelatiile de familie: o privire generala. Procesul. Constelatiile de familie. Clientul. Terapeutul. Reprezentantul. Intrebarile. Centrare. Procedura. A lucra cu esenta. Spatiul. A lua parte. Campul de energie.

A ajuta si a gasi solutii

Intuitie si solutie. Solutiile urmeaza iubirea. Descrierea problemei mentine problema. Arta de a ajuta.

Povesti si povestiri

Destinul reflectat in oglinda povestilor si povestirilor. Adevarata tema. Perdeaua de fum. Punctul de cotitura. Adevarul ascuns. Utilizarea povestilor ca si contramasuri. Ajutorarea copiilor prin intermediul povestilor. Udatul patului. Constipatia. Un copil care se scapa pe el. Un copil incapatanat.

Religia

Viata si moartea

Centrare si moarte. Cei vii si cei morti. A lua si a lasa viata. Moarte si completitudine. Respectul pentru cei morti. Cei care mor tineri. Avorturile. Moartea violenta. Donarea de organe. Despre a muri si cei morti. Frica de moarte. Impacarea cu cei morti.

Epilog


Autor: Bert Hellinger

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1194 sec
loader
Caut in catalog...
loader