Urzeala zorilor (volumul 1 din seria Sânge de stele) - Elizabeth Lim

Urzeala zorilor (volumul 1 din seria Sânge de stele) - Elizabeth Lim
-10%
Preț: 49,41 RON
54,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069508022
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 512
Format: 15x22

DESCRIERE

Urzeala zorilor (volumul 1 din seria Sânge de stele) - Elizabeth Lim

 
... cândva aveam trei frați. Finlei era cel mai mare – cel curajos. Nimic nu îl înspăimânta; nici păianjenii, nici acele și nici loviturile bastonului lui Baba. Era cel mai iute dintre noi, cei patru copii, suficient de iute, încât să prindă o muscă doar cu degetul mare și un degetar.
 
Dar atitudinea lui cutezătoare se împletea cu o poftă nebună de aventură. Finlei disprețuia îndatorirea de a munci în prăvălia noastră, croind rochii și cârpind cămăși cât era ziua de lungă.
 
Și, pentru că nu era atent când folosea acul, avea degetele veșnic bandajate din cauza înțepăturilor, iar munca îi era distrusă de cusăturile inegale, pe care trebuia să le descos și să le refac așa cum trebuie ca să-l scap de dojenile lui Baba.
 
Finlei nu avea răbdarea necesară pentru a deveni croitor, precum Baba. Sendo avea răbdare, dar nu pentru cusut. Cel de-al doilea frate al meu era poetul familiei, așadar singura țesătură pe care o iubea era cea din cuvinte, mai ales când era vorba despre ocean.
 
Sendo spunea povești despre veșmintele desăvârșite pe care Baba le croia, folosindu-se de imagini atât de minunate, că toate doamnele din oraș se înghesuiau să le cumpere, doar ca să descopere mai apoi că aceste haine nici măcar nu existau.
 
Drept pedeapsă, Baba îl trimitea pe pontonul din spatele prăvăliei noastre să descurce firele de pe gogoșile viermilor de mătase. Adeseori, mă furișam și eu acolo ca să-i ascult poveștile despre ceea ce se afla dincolo de nemărginirea apelor.
 
— Ce culoare are oceanul? mă întreba Sendo.
 
— Oceanul este albastru, prostuțule! Cum altfel?
 
— Cum vei fi cel mai bun croitor din A’landi dacă nu cunoști culorile? insista Sendo, clătinând din cap și arătând spre apă. Privește din nou!
 
Uită-te spre adâncul lui!...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura fantasy

Created in 0.0453 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.