Vaduva de safir
39,60 RON
45,00 RON (-12%)

Vaduva de safir

Vaduva de safir
-12%
ISBN: 978-606-43-0547-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 424
Format: 13x20
Preț: 39,60 RON
45,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Vaduva de safir - Dinah Jefferies

 
O plantaţie de scorţişoară

Având în vedere statura lui delicată, e dificil să-i ghiceşti vârsta, dar, stând sub ramurile înclinate ale banianului1, pare singur, iar lumina soarelui ce se strecoară printre frunzele lucioase îi dansează pe membrele subţiri. Băiatul, care pare mai mult un spiriduş al pădurii decât un copil în carne şi oase, este genul de copil pe care orice mamă şi-ar dori să-l îmbrăţişeze.
 
Işi alege câte o pietricică şi, încruntându-se, se concentrează şi o aruncă, pentru a vedea unde nimereşte. Satisfăcut că piatra a zburat mai departe decât cea dinainte, copilul sare în picioare şi ţopăie în jurul tufei mici de rododendron proaspăt tăiate, aflată lângă el, târşâindu-şi sandalele printre crengile şi frunzele care trosnesc şi i se sfărâmă sub tălpi.
 
Copilul ascultă bufniţele care-şi înfoaie penele şi zboară printre copaci, urmăreşte o veveriţă dungată, sărind grăbită pe trunchiul copacului şi apoi adulmecă aerul parfumat - miroase aroma lămâilor, a pământului ars şi a scorţişoarei, însoţită de izul sărat al oceanului, căruia aproape că-i simte gustul. Alege o floare albă de cais şi îşi îngroapă nasul în parfumul ei dulce, fructat. Floarea asta e pentru mama lui.

Priveşte o libelulă stacojie care zboară de pe o frunză pe alta şi-şi doreşte să-şi fi adus manualul de entomologie. E prima dată când vede această insectă în realitate, până acum a mai admirat-o doar în planşele albumului ilustrat, alături de alte libelule, zigoptere şi fluturi.
 
Ştie că există mii de asemenea insecte în Ceylon -locul pe care mama lui îl numeşte „perlă".

Pe măsură ce briza proaspătă adie, copilul o simte pe braţe şi pielea i se înfioară. Aici este cel mai frumos loc din lume, cu pădurea strălucitoare scăldată de razele soarelui, şi el aşteaptă cu nerăbdare plimbarea cu mama sa, în răcoarea serii.
 
Mama lui consideră căldura zilei obositoare, dar el ştie toate locurile umbroase şi întotdeauna găseşte vreun ungher răcoros unde să se ascundă. Dar apoi intervine o schimbare în atitudinea lui şi o umbră de tristeţe îi întunecă faţa.
 
Deşi se mulţumeşte să se joace singur, ceva din el tânjeşte după mai mult şi se cutremură din cauza unui sentiment incomod de vinovăţie.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0515 sec