Vânătorii de capete - Jo Nesbo

Vânătorii de capete - Jo Nesbo
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-40-0925-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Vânătorii de capete - Jo Nesbo

 
... candidatul era îngrozit.

Venise împachetat în costumaţie formală: sacou gri Ermernegildo Zegna, cămaşă Borelli cusută de mână şi cravată roşu burgund cu picăţele — mi-am dat cu presupusul că ar fi vorba despre o Cerrutti 1881. Eram însă sigur în privinţa pantofilor: o pereche de Ferragamo lucraţi manual. Avusesem şi eu o pereche cândva.

Hârtiile din faţa mea dezvăluiau că acest candidat sosise înarmat cu recomandări excelente din partea NHH — Şcoala Norvegiană de Economie şi Administrarea Afacerilor din Bergen, că lucrase o perioadă în Stortinget pentru Partidul Conservator şi că avusese o poveste de succes ca director executiv timp de patru ani la o companie de producţie de mărime medie.

Jeremias Lander era, cu toate acestea, îngrozit. Buza de sus îi lucea de sudoare.

A ridicat paharul cu apă pe care i-l pusese secretara mea pe măsuţa joasă dintre noi.

— Aş vrea să..., am început să zic, zâmbind.

Nu genul de zâmbet care invită un om complet străin sa intre, să nu stea în frig, nu genul de surâs frivol. Ci acel soi de zâmbet politicos, pe jumătate cald, care, potrivit literaturii de specialitate, semnalează profesionalismul, obiectivitatea şi abordarea analitică a intervievatorului.
 
Fiindcă, e drept, lipsa de implicare emoţională îl face pe candidat să capete încredere în integritatea intervievatorului. Şi, drept urmare, candidatul, la rândul său — potrivit literaturii sus-menţionate —, va furniza informaţii cu mai multă moderaţie şi obiectivitate, fiind făcut să simtă că orice prefăcătorie e transparentă, că orice exagerare va fi dată în vileag şi pedepsită.
 
Nu arborez zâmbetul ăsta, totuşi, din pricina recomandărilor literaturii de specialitate. Nu dau doi bani pe literatura asta, o maculatură ticsită de sfaturi care mai de care mai proaste, fiindcă tot ce-mi trebuie e modelul interogativ în nouă paşi al lui Inbau, Reid şi Buckley.
 
Nu, îmi pun zâmbetul pe faţă întrucât chiar sunt profesionist, obiectiv şi analitic. Sunt un recrutor, un vânător de capete. Nu că ar fi din cale-afară de greu, dar sunt cel mai tare din parcare...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

44,10 RON
49,00 RON (-10%)
40,50 RON
45,00 RON (-10%)
31,50 RON
35,00 RON (-10%)
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
40,50 RON
45,00 RON (-10%)
48,60 RON
54,00 RON (-10%)
49,50 RON
55,00 RON (-10%)
Created in 0.0653 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.