Veșnic începători. Puterea și bucuria învățării continue - Tom Vanderbilt

Veșnic începători. Puterea și bucuria învățării continue - Tom Vanderbilt
-8%
Preț: 78,20 RON
85,00 RON (-8%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-1192-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 432
Format: 15x23

DESCRIERE

Veșnic începători. Puterea și bucuria învățării continue - Tom Vanderbilt

 
... părinții începători devin, de asemenea, profesori începători. Și pentru că nu ne mai amintim sau nu mai avem acces la felul cum am învățat noi înșine ceva, s-ar putea să nu fim cei mai buni profesori.
 
Jucând baseball cu fiica mea, m-am străduit să-i dau instrucțiuni mai convingătoare decât: „Aruncă-mi mingea.“ Aș putea scrie instrucțiuni? Sigur n-ar fi de folos.
 
Pasul unu: ia mingea.
 
Pasul doi: aruncă mingea. Poate aș putea folosi metafore sau imagini, de multe ori eficiente în instrucțiunile sportive? Imaginează-ți că arunci mingea. Mie.
Trebuie să învățăm cum să predăm. Uneori trebuie să reînvățăm ceea ce încercăm să predăm.
 
Am făcut greșeala – acum o cred cu tărie – de a-mi fi pus fiica, de trei ani, pe o bicicletă cu roți ajutătoare. Ea a început să se plimbe fericită prin parc, până când a luat o curbă prea rapid și s-a răsturnat.
 
În loc să predea aptitudinile reale necesare pentru mersul pe bicicletă, roțile ajutătoare transmit pur și simplu o încredere falsă. O astfel de „învățare fără greșeli“ îl poate face pe elev să se simtă mai bine, dar elimină imensa parte a învățării care provine din greșeli.
 
La fel ca aripioarele de înot, roțile ajutătoare elimină realitatea mersului pe bicicletă. Așa că am scos roțile ajutătoare, am curățat pedalele și, într-o clipă, a devenit o „bicicletă de echilibru“. Fiica mea s-a clătinat de câteva ori, dar acele clătinări i-au fost mai de folos decât mersul aparent mai stabil pe roțile ajutătoare...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.