Viata de vanzare - Yukio Mishima

Viata de vanzare - Yukio Mishima
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 224
Format: 13x20
Preț: 24,30 RON
27,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Viata de vanzare - Yukio Mishima

 
Roman-cult, apărut inițial în foileton în revista Shukan Playboy, în 1968, Viață de vânzare a fost relansat în 2015, în timpul evenimentelor dedicate împlinirii a 90 de ani de la nașterea lui Yukio Mishima.
 
Noua ediție, publicată în volum, a cunoscut un mare succes, în nici două luni ajungând pe primul loc în topurile vânzărilor de carte, iar în ianuarie 2018 postul de televiziune BS Japan a început difuzarea unui serial inspirat de roman.
 
În colecția „Raftul Denisei“ apare prima traducere din lume a acestei capodopere recent redescoperite.
 
Fragmente:
 
... si‑a trecut şi adresa în anunţ, iar pe uşa apartamentului a atârnat o plăcuţă pe care scria, cu litere elegante: hanio Yamada, Life for Sale .
 
În ziua în care a apărut anunţul, n‑a venit nimeni să‑l caute. De când nu mai mergea la serviciu n‑avea nimic de făcut, însă nu se plictisea deloc.
 
Stătea lungit şi se uita la televizor sau visa cu ochii deschişi. Nu era conştient când fusese transportat cu ambu‑ lanţa la spitalul de urgenţă şi, ca atare, n‑ar fi trebuit să‑şi amintească nimic din acea seară, însă, în mod ciudat, dacă se întâmpla să audă vreo sirenă, îi reveneau limpede în minte momentele petrecute în ambulanţă: el sforăia, iar paramedicul în halat alb stătea lângă el şi‑l păzea să nu cadă de pe targă, din pricina zgâlţâielilor maşinii.
 
Bărbatul avea un neg mare lângă nas… Şi totuşi, o viaţă nouă e cam pustie, ca o cameră nemobilată. În dimineaţa zilei următoare, cineva i‑a bătut la uşă.
 
Când a deschis, a văzut un bătrânel mic de statură, cu un aer îngrijit. Vizitatorul a aruncat o privire afară, pe culoar, apoi a închis în grabă uşa.
 
— Dumneata eşti hanio Yamada?
 
— Da.
 
— Am văzut anunţul în ziar…
 
— Vă rog, intraţi! hanio l‑a invitat înăuntru. Camera, în mod vădit, aparţinea cuiva din lumea design‑ului, cu o masă şi scaune negre aşezate pe un covor roşu.
 
Bătrânelul i‑a mulţumit politicos, şuierând cuvintele ca o cobră, şi s‑a aşezat pe un scaun.
 
— Dumneata îţi vinzi viaţa?
 
— Da.
 
— Te văd tânăr şi‑mi închipui că duci o viaţă bună...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

29,70 RON
33,00 RON (-10%)
24,30 RON
27,00 RON (-10%)
20,70 RON
23,00 RON (-10%)
22,50 RON
25,00 RON (-10%)
Created in 0.0483 sec