Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu

Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 192
Format: 14x20

DESCRIERE

Viata dincolo de mormant - Scarlat Demetrescu

 
Destinul omului
După ce am asistat la viaţa omului, rând pe rand, in cele trei planuri să am luat cunoştinţă că el progresează in diferitele lui vieţi, să vorbim acum de importanta cauzalităţii, care prezidează reincarnările sale să vorbim despre destinul omului.
 
Orice lucru sau faptă este rezultatul unei cauze, este efectul acestei cauze. Efectul acesta, la rândul sau, poate sa devină cauza unui alt efect, si asa mereu, se  inlănţuiesc cauzele si efectele din activitatea vieţii unui om.
 
Poporul roman spune:, Cum iti vei asterne, aşa vei dormi”. Cu alte cuvinte, această stare a mea se datoreşte, este efectul unei cauze, a unor fapte facute de mine intr-o altă viaţă. Plecând de la această cunoştinţă, vom şti că viaţa noastră prezentă este urmarea vieţii noastre din trecut.
 
Nu a intervenit in existenţa noastră nici întâmplarea, nici norocul sau nefericirea, ci starea noastră prezentă este urmarea cauzelor anterioare, puse in joc de noi inşi ne, care au produs efectele din prezent N-am ştiut de această înlănţuire pană acum şi le-am socotit ca venind din neant, fără nici un motiv.
 
Sălbaticul neştiutor de legile care domnesc in lumea fizică, crede că fenomenele fizice ca ploaia, fulgerul, norii, vântul sunt produse fără cauză, din întâmplare. Ca şi sălbaticul in faţa fenomenelor fizice, tot aşa şi omul civilizat, in domeniul moral şi spiritual consideră actele morale şi spirituale ca nefiind conduse de legi determinate, ci create prin capriciul naturii.
 
Cand am cunoscut legile care conduc materia şi după care se produc fenomenele fizice şi chimice, atunci el a puiuţ să intre in studii amănunţite şi să supună aceste legi şi această materie trebuinţelor sale, in folosul vieţii sale terestre.
 
In viitor, cand va cunoaşte şi din regulile care prezidează in lumea mentală şi spirituală, va putea să le dirijaze, va şti să lucreze pentru ridicarea lui morală şi spirituală şi nu va mai fi purtat ca un fulg in toate părţile de valurile ignoranţei. Va şti că destinul său, ca orice pe lume, este supus şi el legilor şi că, lucrând in acord cu aceste legi, va putea să determine anumite imprejurări şi deci să-si croiască viitorul dorit.
 
Cand omul va şti câ este supus unui destin creat de el, va căuta ca faptele, gândurile şi vorbele lui să fie de acord cu legile morale şi mentale ale binelui şi ale iubirii, ajungând astfel la un destin fericit.
 
Destinul este deci legea cauzalităţii, legea cauzei şi a efectului: „Ce vei semăna, aceea vei culege". Omul in cursul vieţii sale emite din fiinţa lui trei feluri de forţe: forţa mentală - pe planul mental, dând naştere la cauzele pe care noi le numim gânduri; forţa astrală - pe planul astral, prin ceea ce numim dorinţe; forţa fizică - pe planul fizic, pusă in acţiune de cele precedente şi desemnată cu numele de fapte...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0550 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.