Viaţa este reală doar atunci când "Eu Sunt" - Despre Tot şi din Toate

Viaţa este reală doar atunci când 'Eu Sunt' - Despre Tot şi din Toate
Preț: 52,50 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 234
Format: 13x21

DESCRIERE

Viaţa este reală doar atunci când "Eu Sunt" - Despre Tot şi din Toate - George Ivanovitch Gurdjieff

 
Când există un contact între radiaţiile diferitelor concentraţii cosmice, fuziunea vibraţiilor se face conform „afinităţii" acestora; în acelaşi fel, şi atunci când vibraţiile emise de două persoane intră în contact, are loc o fuziune între acele vibraţii care corespund între ele.

    Pentru a explica prin analogie anumite particularităţi ale radiaţiilor unei persoane, voi lua ca exemplu radiaţiile emise de Pământul nostru.

    Radiaţia generală a Pământului, a cărei totalitate se manifestă sub forma atmosferei, constă din trei clase de vibraţii independente, apărute din procesele care au loc chiar în inima Pământului, între metale, metaloide şi minerale.

    Radiaţia generală a unei persoane constă, de asemenea, din trei tipuri independente de vibraţii, având fiecare propria ei calitate de vivificare.

    Şi în acelaşi fel în care vibraţiile eterogene emise de Pământ ating în timpul expansiunii lor, conform gradului propriu de vivificare, anumite limite bine definite, în acelaşi fel diferitele elemente ale radiaţiei generale ale unei persoane au şi ele, limitele lor precise.

    De exemplu, în timp ce vibraţiile provenind dintr-un proces de gândire activă pot, conform anumitor combinaţii cunoscute, să capete o forţă de expansiune care poate acoperi sute sau chiar mii de kilometri, vibraţiile emise de procesul de senzaţie - oricât de activă ar fi aceasta - nu se pot întinde mai departe de aproximativ, două sute de metri.

    În om, cele trei tipuri de vibraţie îşi au originea în următoarele trei procese:

    Primul tip de vibraţie îşi are originea în procesul aşa-zis de „gândire activă" şi uneori, datorită anumitor combinaţii cunoscute, chiar din procesul de „gândire pasivă".

    Al doilea tip de vibraţie îşi are originea în procesul numit „sentiment"...
 
CUPRINS:
 

NOTĂ CU PRIVIRE LA A DOUA EDIŢIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ... 6
DESPRE TOT ŞI DIN TOATE... 11

NOTĂ INTRODUCTIVĂ... 14
CUVÂNT ÎNAINTE... 15
PROLOG... 19
INTRODUCERE... 84

PRIMA CONFERINŢĂ... 105
A DOUA CONFERINŢĂ... 124
A TREIA CONFERINŢĂ... 140
A PATRA CONFERINŢĂ... 159
A CINCEA CONFERINŢĂ... 176
LUMEA EXTERIOARĂ ŞI LUMEA INTERIOARĂ A OMULUI... 191

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.