Viața fara efort - Jason Gregory

Viața fara efort - Jason Gregory
-10%
Preț: 22,50 RON
25,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066393133
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Format: 13x20

DESCRIERE

Viața fara efort - Jason Gregory

 
... Confucianismul este filosofia încă predominantă în Asia de Est. Aspecte ale sale se găsesc nu doar în China, ci și în multe ideologii diferite din întreaga lume. Confucianism înseamnă morala și etica derivate din filosofia taoistă a lui Lao Tzu. Am face o presupunere hazardată dacă am considera că Lao Tzu și Confucius s‑au cunoscut.
 
Când studiem gândirea lui Confucius, descoperim un om care a înțeles bine Calea taoistă și a contribuit decisiv la oracolul taoist clasic I Ching. Dar când disecăm virtutea morală a omului superior definit de Confucius, descoperim că interpretarea pe care el i‑a dat‑o înțelepciunii lui Lao Tzu abia dacă a atins un nivel intelectual.
 
Interesul lui primar nu a fost eliberarea individului, ci realizarea unei societăți iluminate. Nu spun că societatea iluminată e imposibilă, ci trebuie să fie clar că fundația unei societăți provine din ceea ce se află în mintea indivizilor care trăiesc în ea.
 
Așadar, Lao Tzu a înțeles că iluminarea individului ne aduce cu un pas mai aproape de eliberarea totală a omenirii...
 
.........
 
... cu siguranță vei recunoaște această viziune idiosincratică asupra vieții și la tine. Filosoful german Friedrich Nietzsche a spus cândva cu privire la moralitatea din societatea noastră: „Moralitatea, idiosincrazia decadenților, cu motivul ulterior de a se răzbuna ei înșiși pe viață – cu succes.“
 
 Acest concept a condus la formarea puterii instituționale, care își exercită influența asupra individului prin guvern, religie, economie, academii și alte instituții. Interpretarea pe care Confucius a dat‑o învățăturilor lui Lao Tzu a contribuit imens în Orient la această viziune confuză asupra realității.
 
Confucianismul nu a fost o întărire a Căii taoiste, ci i‑a deformat înțelepciunea, făcând‑o un vehicul potrivit doar pentru „nobilul“ moral și etic al societății. Calea confucianistă constă în a încerca să transformi individul conform codurilor morale și etice ale filosofiei ju...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvoltare personala

22,68 RON
25,20 RON (-10%)
Created in 0.0634 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.