Viata nu este un picnic (editie brosata) - Lior Bebera

Viata nu este un picnic (editie brosata) - Lior Bebera
-5%
Preț: 57,00 RON
60,00 RON (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 201
Format: 13x20

DESCRIERE

Viata nu este un picnic (editie brosata) - Lior Bebera

 
... am fost învăţat şi îndrumat să tac, să aştept să-mi vină rândul şi să avansez în carieră progresiv. Mi s-a spus că angajatorii strâmbă din nas când văd perioade scurte de angajare în CV-ul candidaţilor pentru diverse joburi şi interpretează acest lucru ca pe o lipsă de loialitate sau îl consideră inconsecvent pe respectivul candidat.
 
Deşi este o percepţie ce încă mai persistă în societatea noastră, eu o consider total greşită şi consider că tragem concluzii fără să avem toate datele şi nici nu ne întrebăm de ce s-a întâmplat aşa. Este foarte posibil ca persoana respectivă să fi fost bună în funcţia ocupată, în perioada menţionată. Apoi a devenit prea bună. Foarte puţini se vor gândi că respectivul candidat s-ar fi putut supra califica într-o perioadă atât de scurtă de timp.
 
Fără îndoială, unii oameni au reuşit să realizeze în şase luni ceea ce alţii se chinuie să obţină cu anii. Deşi mi s-a spus că aceasta este «calea corectă" de a avansa în carieră, eu nu am putut niciodată să accept să încremenesc într-o poziţie, să stau pe acelaşi scaun timp de trei sau patru ani şi să mă mulţumesc să fiu «bun".
 
După cum arată şi biografia mea, am fructificat noi oportunităţi la fiecare doi-trei ani, tânjind după evoluţie şi după următoarea provocare. Pentru fiecare provocare dau 200% din mine şi la fel face şi echipa mea, întrucât ne străduim să fim cei mai buni. După ce ajungi unul dintre cei mai buni ce se întâmplă? în ce mă priveşte, eu merg mai departe.

Unii ar putea spune că aceasta este o cale de dezvoltare ne-sustenabilă şi funcţionează doar temporar. Viaţa mea dovedeşte exact contrariul: tot ce mi-am propus am realizat şi am făcut acest lucru oferind absolut tot ce am avut mal bun pe perioada în care am activat acolo» ştiind că este temporar; am studiat şi m-am pregătit pentru următorul test.
 
Este cunoscut faptul că analizez şi implementez strategii pe termen lung, restructurez culturi şi cadre instituţionale, schimb mentalităţi politice în moduri despre care am văzut în prealabil, că funcţionează, fn acest sens, creez o temelie de pe care să poată fi recoltat succesul. Când victoria aceasta apare, eu merg mai departe - munca mea este terminată.
 
Mi s-ar putea oferi un pachet mai mare de beneficii pentru a sta o perioadă mai îndelungată, dar, pentru mine, este la fel de valabil şi azi, cum a fost şi la 21 de ani, când şeful meu mi-a oferit un salariu dublu pentru a mă păstra; nu plec din aroganţă, ci pentru că ştiu că vreau să-mi urmez cariera şi viziunea pe un alt drum.

Deşi există multe aspecte ale vieţii care pot fi ţinute sub control, există şi unele imposibil de controlat. Aşa cum am afirmat în mod repetat, există şi darul alegerii - să poţi alege anumite circumstanţe şi nu altele, să stabileşti priorităţi şi să sacrifici, dar şi să alegi să crezi că lucrurile vor veni când şi cum trebuie. Timpul pe care l-am petrecut în Malta în calitate de director de hotel în perioada 2015-2016 demonstrează perfect acest lucru şi mi-a oferit lecţii foarte valoroase...
 
CUPRINS:
 

Mintea e cea care contează  
Cum a început totul  


Cine sunt?  
La ce te pricepi?  


Regulile nescrise   
Simplitate   
Stabileşte-ţi obiective 
Cultivă-ţi recolta 
Iertare şi detaşare   
Intenţia de realizare   
Distanţarea sinelui de muncă   
Gestionarea influenţelor externe   


Influenţa spiritualităţii asupra muncii 
incercările vieţii te întăresc   

Căsătoria   
Preia controlul vieţii tale   
Fiecare ţară, o lecţie de succes 


Impactul unui lider   
Servicii şi angajaţi   
Motivaţia           
Deciziile           
Sacrificii şi priorităţi   
Necazurile   
Recunoaşterea valorii   
De la provocare la succes   
Noroc sau efort   
Leadership-ul   


Piramida lui Maslow - Ierarhia nevoilor
Nevoile fiziologice şi de siguranţă   
Apartenenţa   
Stima           
Auto-actualizare         

  
A avea succes înseamnă a fi tu însuţi   
lmaginează-şi picnicul

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.4375 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.