Viața reîncepe după 50 de ani - Chip Conley

Viața reîncepe după 50 de ani - Chip Conley
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6908-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 252
Format: 13x20

DESCRIERE

Viața reîncepe după 50 de ani - Chip Conley

 
CARE ESTE VINTAGE-UL TAU?
Ieri m-am trezit cu un bărbat de 57 de ani în pat şi, mai dureros, a apărut uitându-se la mine din oglinda de la baie (a la Gloria Steinem). Poate că mă simt de 17 ani, dar când mă uit la imaginea mea prost luminată de 57 de ani, în oglindă sau în fotografia unui prieten pe Facebook, simt gustul oribil al serului adevărului.
 
Dar, în mod ciudat, acesta este deceniul meu preferat. Mă bucur de „vara indiană“ a vieţii mele: destul de tânăr ca să învăţ surfing, destul de bătrân ca să ştiu ce e important în viaţă.

Dr. Laura Carstensen, director fondator al Stanford Center for Longevity, a arătat că oamenii dau prioritate prezentului când orizontul de timp este limitat. În mod corespunzător, ea a descoperit că oamenii de peste 70 de ani sunt deseori mai fericiţi şi mai mulţumiţi de viaţă decât cei de 50, 40 sau chiar 30 de ani.
 
Pe la mijlocul vieţii probabil că am ucis deja câţiva balauri interiori şi am vindecat multe răni din tinereţe. Toate tipurile de studii privind fericirea demonstrează o curbă în formă de U, în care adulţii tineri sunt destul de entuziasmaţi de viaţă.
 
Apoi fericirea începe să scadă spre 30 de ani, când amestecul de responsabilităţi asociate cu prietenii, familia, copiii, finanţele şi timpul liber îşi spune cuvântul. Poate atinge un minim după 40 de ani, când dezamăgirea vârstei de mijloc îi duce, pe unii, spre maşini sport şi căsătorii eşuate.

Iar după aceea treci de 50 de ani şi, în mod miraculos, are loc o mare resetare a aşteptărilor pe care le-ai avut în deceniul anterior, o reprioritizare a ceea ce este important care te face să te simţi mai împăcat cu viaţa.
 
În sfârşit te poţi bucura de toată încrederea, curajul şi simţul nebunesc al umorului acumulate de-a lungul vieţii. Un calm interior începe să apară după deceniile de jonglări frenetice. Simţi o capacitate crescândă de a-ţi fi ţie însuţi credincios. Aşa că această vârstă este excelentă!
 
Dar chiar când curba în formă de U ne conduce în direcţia bună, suntem puşi faţă în faţă cu vocea din capul nostru (un ecou al finanţistului Bernard Baruch), care spune: „Bătrâneţea e mereu cu cincisprezece ani mai mult decât am eu“. De aici reacţia lui Bert. N-am fost niciodată atât de tineri si bătrâni...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte (Brian Chesky)     9
1.    Vintage-ul tău capătă valoare     13
2.    Sunt un „mentern“?     36
3.    Crud, gătit, ars, repetă      54
4.    Lecţia    1: Evoluează      75
5.    Lecţia    2: Învaţă     97
6.    Lecţia    3: Colaborează    122
7.    Lecţia    4: Consiliază      143
8.    Reinventează-te, nu te pensiona     162
9.    Dividendele experienţei:
primirea Bătrânilor Moderni în organizaţii      196
10.    Vârsta înţelepciunii     220
Anexă    235
Mulţumiri     247

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.