Viata secreta a marilor scriitori (Robert Schnakenberg)

Viata secreta a marilor scriitori (Robert Schnakenberg)
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 304
Format: 13x20
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Viata secreta a marilor scriitori (Robert Schnakenberg)

 
WILLIAM  SHAKESPEARE
 
Ziua de 23 aprilie este una dintre cele mai fericite – și mai triste – zile din istoria literaturii. Este ziua din anul 1564 în care s­a născut William Shakespeare (dacă mergem pe supoziția rezonabilă că a fost botezat trei zile mai târziu) și ziua în care a murit, cincizeci și doi de ani mai târziu.
 
23 aprilie 1616 este de asemenea ziua în care a murit Miguel de Cervantes, dar, fără îndoială, chiar și autorul lui Don Quijote ar accepta fără rețineri să rămână în umbra celui care e considerat cel mai mare scriitor al tuturor timpurilor.
 
Despre Shakespeare nu se poate spune că s­a născut într­o familie distinsă. Tatăl lui, John, era un prosper fabricant de mănuși care, din când în când, călca strâmb în afara legii.
 
A fost amendat pentru grămada de bălegar pe care a lăsat­o să se tot înalțe în fața casei și condamnat pentru că vindea lână pe piața neagră.
 
Cândva un membru respectat al consiliului orașului, bătrânul Shakespeare a asistat încet, încet la propriul declin social până la punctul în care cererea sa pentru obținerea unui blazon al familiei a fost respinsă de College of Heralds.
 
Acolo unde tatăl a eșuat, va avea mai târziu succes William Shakespeare, cu mottoul Non sanz droict („Nu fără drept“), cuvinte care subliniază faptul că scriitorul încă mai era iritat de modul în care fusese tratat tatăl lui.
 
Detaliile privind prima parte a vieții bardului sunt sumare. La optsprezece ani s­a căsătorit cu Anne Hathaway, în vârstă de douăzeci și șase de ani care, în ziua nunții, era deja însărcinată în trei luni. În 1585 familia Shakespeare se lărgește odată cu nașterea unor gemeni.
 
Cam tot pe­atunci Shakespeare dispare fără urmă, cum s­ar zice. Speculațiile privind activitatea lui din următorii șapte ani curg una după alta. Unii spun că ar fi muncit ca scrib, grădinar, vizitiu, marinar, tipograf sau cămătar.
 
Un fanatic al bardului susținea chiar că scriitorul ar fi petrecut ceva timp îmbrăcând veșmântul de călugăr franciscan. Puțin probabil să aflăm vreodată adevărata poveste...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0739 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.