Viața secretă a scriitorilor - Guillaume Musso

Viața secretă a scriitorilor - Guillaume Musso
-15%
Preț: 33,15 RON
39,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-748-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

Viața secretă a scriitorilor - Guillaume Musso

 
... de când trăiam în Beaumont, căpătasem obişnuinţa de a mă scula odată cu răsăritul soarelui. După un duş rapid, mă duceam să mă întâlnesc cu Audibert, care îşi lua micul dejun în piaţa oraşului, pe terasa de la Fort de Cafe sau pe cea de la Fleurs du Malt. Librarul avea un caracter schimbător.
 
Când taciturn şi închis în el, când expansiv şi vorbăreţ. Cred totuşi că ţinea mult la mine. în orice caz, suficient pentru a mă invita în fiecare dimineaţă ia masa lui şi pentru a-mi oferi un ceai cu pâine prăjită şi dulceaţa de smochine. Vândute turiştilor la preţ de caviar, dulceţurile de la Mere Francoise, mai mult decât bio, făcute la ceaun şi cu tot tacâmul, erau una din comorile Insulei.

— Bună ziua, domnule Audibert.

Librarul ridica ochii din ziar şi mă întâmpină cu un mormăit îngrijorat. De seara trecută, locuitorii insulei erau stăpâniţi de o agitaţie febrilă. Descoperirea cadavrului unei femei, ţintuit de cel mai bătrân eucalipt al insulei, tulburase populaţia. Aflasem după aceea că, supranumit Nemuritorul, copacul devenise de-a lungul anilor simbolul unităţii insulei.
 
Această punere în scenă nu putea fi, aşadar, întâmplătoare, iar împrejurările în care murise victima şocase pe toată lumea. Dar ceea ce pusese capac şi alarmase populaţia era decizia prefectului maritim de a instaura o blocadă a insulei pentru a facilita investigaţiile.
 
Naveta era consemnată în portul Saint-Julien-les-Roses, iar gardienii de coastă aveau ordin să patruleze şi să intercepteze ambarcaţiunile private care ar încerca să efectueze traversarea într-un sens ori în celălalt. Practic, nimeni nu putea pleca de pe insulă şi nimeni nu putea veni.
 
Această măsură, impusă de autorităţile de pe continent, îi iritase pe toţi locuitorii din Beaumont, care nu acceptau să piardă controlul asupra destinului lor colectiv.

— Crima asta este o lovitură teribilă dată insulei, zise furios Audibert, lăsând deoparte exemplarul din Var-Matin.

Era ediţia din ajun, cea de seară, sosită cu ultimul feribot autorizat. Aşezându-mă pe scaun, am aruncat o privire pe prima pagină care titra „Insula Neagră". O aluzie discretă la Herge...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,50 RON
25,00 RON (-18%)
24,52 RON
29,90 RON (-17,99%)
20,42 RON
24,90 RON (-17,99%)
24,52 RON
29,90 RON (-17,99%)
40,92 RON
49,90 RON (-18%)
40,92 RON
49,90 RON (-18%)
40,92 RON
49,90 RON (-18%)
Created in 0.0447 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.