Viaţa uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky - Anonimus

Viaţa uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky - Anonimus
Preț: 36,75 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-8742-94-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 312
Format: 13x20

DESCRIERE

Viaţa uimitoare a faimoasei ocultiste H. P. Blavatsky - Anonimus

 
... cunosc multe fapte extrem de impresionante care s-au petrecut în acea epocă în viaţa ei; dar această si-tuaţie nu a durat mult, căci ea a reuşit foarte repede să învingă şi chiar să stăpânească influenţele sau forţele care o înconjurau. Voi descrie doar faptele la care am asistat personal.

Pentru aceasta, trebuie să ne întoarcem la seara în care a sosit doamna Blavatsky.
Din acel moment, toţi cei care trăiau în acea casă au remarcat că se petreceau lucruri stranii. Se auzeau continuu ciocănituri şi şoapte, sunete misterioase, inexplicabile, peste tot unde se ducea noua locatară.
 
Aceasta nu se petrecea numai în prezenţa ei sau lângă ea: se auzeau ciocănituri şi se percepeau mişcări în aproape toate camerele casei, pe pereţi, pe podea, pe ferestre, pe divan, pe perne, pe geamuri, pe pendule, într-un cuvânt pe toate mobilele din casă.
 
Deşi doamna Blavatsky se străduia să disimuleze aceste fapte, ironizându-le şi încercând să glumească pe seama lor, ea nu putea nega existenţa acestor sunete şi semnificaţia lor ocultă. În sfârşit, cedând întrebărilor neîncetate ale surorii sale, ea a mărturisit că aceste manifestări nu încetaseră niciodată să o urmărească din copilărie şi adolescenţă.
 
Ea a recunoscut de asemenea că putea amplifica sau diminua, uneori chiar suprima aceste ciocănituri, prin forţa voinţei, şi în general o dovedea imediat. Fireşte, oamenii aceia cumsecade din Pskoff ştiau şi ei, ca toată lumea, ce se petrece şi auziseră vorbindu-se despre spiritism şi manifestările acestuia. Existaseră mediumi la Sankt Petersburg, dar ei nu ajunseseră până la Pskoff, oraş ai cărui locuitori naivi nu auziseră niciodată ciocăniturile unui aşa-zis spirit.

    [Toţi cei care o cunosc pe doamna Blavatsky la nivelul actual al dezvoltării sale ştiu cât de categoric refuză ea să atribuie în vreun fel mediumnităţii fenomenele din ultimii ani. În 1858 se pare că a trecut printr-o perioadă de tranziţie: ea poseda deja o forţă ocultă a voinţei care îi permitea să reprime manifestările mediumnice atunci când era necesar, dar ele se produceau totuşi spontan atunci când ea nu le reprima astfel. Când era întrebată direct, răspundea întotdeauna că nu este medium. Şi, într-adevăr, nu era, la drept vorbind, deoarece nu era supusă forţelor recunoscute de spiritism, deşi le lăsa uneori să se manifeste.
    Doamna de Jelihowsky a răspuns unei întrebări despre acest subiect: „Îmi amintesc că atunci când cineva i se adresa ca unui medium, ea (doamna Blavatsky) râdea şi ne asigura că nu era medium, ci servea drept intermediar între muritori şi fiinţe despre care nu ştim nimic. Dar nu am putut înţelege niciodată diferenţa."]
 
CUPRINS:
 

Introducere... 5

1. Copilăria... 7
2. Căsătorie şi călătorie... 42
3. întoarcerea în Rusia, 1858... 63
4. Relatarea doamnei de Jelihowsky... 73
5. Relatarea doamnei de Jelihowsky (continuare)... 96
6. Relatarea doamnei de Jelihowsky (continuare)... 116
7. De la ucenicie la operă... 135
8. Şederea în America... 148
9. Perioada petrecută în India... 203
10. Călătoria în Europa... 245

Anexă... 309

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0501 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.