Vieți paralele. Cinci căsnicii victoriene - Phyllis Rose

Vieți paralele. Cinci căsnicii victoriene - Phyllis Rose
-6%
Preț: 42,30 RON
45,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8233-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 352
Format: 13X20

DESCRIERE

Vieți paralele. Cinci căsnicii victoriene - Phyllis Rose

 
... la sfârşitul lui iulie 1842, când soţii Dickens s-au întors, prietenii şi copiii lor au fost copleşiţi de bucuria revederii. Charley, copilul cel mai mare, a fost chiar tulburat din cauza bucuriei, fiind cuprins de spasme, aşa că au fost nevoiţi să cheme un doctor.
 
Copiii se simţiseră bine în absenţa părinţilor, dar nu fericiţi. în casa soţilor Macready era mai multă stricteţe decât în casa familiei Dickens, astfel încât copiilor li s-a părut impecabilă, mohorâtă, câtuşi de puţin veselă. Vizitele pe care le făceau acolo în fiecare zi nu fuseseră plăcute. Aşa că e uşor de imaginat fericirea lor la întoarcerea părinţilor.

In My Father As I Recall Him (Tatăl meu aşa cum mi-l amintesc), Mamie Dickens, care nu s-a căsătorit niciodată, avea să povestească ce tată minunat a fost Charles Dickens.
 
Avea o fire domestică, spunea ea. Nu a existat nicicând un om atât de natural înclinat să-şi găsească fericirea în treburile casei - şi, cu cât devenea mai faimos, cu atât mai multă plăcere îşi găsea în cercul apropiaţilor, în special în copii.
 
Se implica entuziast în toate pasiunile lor. Ii ajuta să-şi decoreze camerele (pe care le inspecta zilnic). Le oferea tot felul de bunătăţi. Organiza jocuri, întreceri sportive şi aniversări. însă geniul său în distrarea familiei era cel mai evident de Crăciun, sărbătoarea familiei par excellence - şi, într-adevăr, chiar poveştile sale de Crăciun au contribuit la secularizarea şi transformarea ei într-o celebrare a familiei.

Ajunul Bobotezei coincidea cu ziua de naştere a lui Charley, iar în 1843, după întoarcerea din America, Dickens a iniţiat o tradiţie, ca în ziua aceea să se facă numere de magie.
 
El şi Forster cumpăraseră echipamentul unui prestidigitator care voia să se lase de meserie şi, împreună, Dickens ca iluzionist şi Forster ca asistent, îi uimeau pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă în ajunul Bobotezei şi la zilele de naştere din perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Dickens preschimba ceasuri în cutii de ceai, făcea monede să zboare prin aer, ardea batiste fără să le ardă. Făcea să dispară o păpuşică, pentru ca apoi să reapară cu mici mesaje şi veşti pentru diferiţi copii din public...
 
CUPRINS:
 
Introducere (Sheila Heti)
Mulţumiri    
Prolog    
Jane Welsh şi Thomas Carlyle   
Effie Gray şi John Ruskin    
Harriet Taylor şi John Stuart Mill 
Catherine Hogarth şi Charles Dickens  
George Eliot şi George Henry Lewes   
Jane Welsh şi Thomas Carlyle   
Postludiul I: Carlyle şi teatrul de păpuşi   
Postludiul II: Carlyle şi rebeliunea din Jamaica  
O cronologie    
Note  
Bibliografie selectivă   
Index   
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.