Vincent nemuritorul - Bogdan Suceava

Vincent nemuritorul - Bogdan Suceava
-20%
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7840-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Vincent nemuritorul - Bogdan Suceava

 

... cu toate informările și documentările de dinainte, nimic nu îl poate pregăti pentru transformările care îl așteaptă, iar viața digitală de apoi îi aparține de fapt unui cu totul alt Vincent. La un deceniu de la prima ediție, Vincent nemuritorul, roman despre binecuvîntările și nenorocirile pe care le aduce tehnologia, se apropie acum mai mult de problemele prezentului decît de cele ale viitorului...

Din carte:

 

... Robert ţine în palme camera de luat vederi. E rotundă, de mărimea unei portocale. Ceremonia de la crematoriu nu e un eveniment public şi de aceea Elsa a protejat conexiunea, transmisia de pe acea cameră e codificată. Doar Vincent are parola şi acum el s-a conectat.

Pastorul nu a spus nimic interesant. Ceva despre accesul sufletului la glorie eternă. în tot acest timp, Robert a rămas nemişcat. Camera era îndreptată de jos, dinspre mâinile copilului, către faţa pastorului. Pastorul privea înainte.

Nu era clar dacă pastorul ştia că intelectul celui al cărui trup e înmormântat se află acolo şi ascultă. Dar putea să bănuiască şi singur. Probabil nu a văzut camera. Sau poate nu ştia ce e jucăria aceea.

Atunci când coşciugul e ridicat de pe masă, Vinny îi vede partea de jos. Apoi e lăsat pe un mic postament, aproape de nivelul solului. Camera trece pe deasupra coşciugului. Vinny aproape că nu-şi mai recunoaşte chipul.

E foarte palid, livid, exsangvinat, ca şi cum cineva i-ar fi tras tot sângele din obraji. Calota craniană a fost repusă în poziţie şi capul a fost acoperit cu o pânză neagră strânsă în jurul tâmplelor, ceva ce-i dă un aer de pălărie medievală sau de bandană de pirat. Vinny îşi vede obrajii supţi, bărbia căzută înăuntru.

Picioarele, rigide, tind să se îndepărteze şi au fost fixate cu un suport de plastic. Robert se întoarce către dreapta şi imaginea îl urmează. A auzit pe cineva pe hol. Apoi se întoarce din nou spre coşciug. Da, din nou chipul acela care ar fi trebuit să-i pară lui Vinny atât de familiar: fostul lui chip. De ce arată aşa de diferit?

Capacul cutiei. Se va pune capacul. O ultimă imagine. Prin dreptul camerei trece mâna Elsei. Aşa, Elsa e aici, aproape, foarte aproape. Doar că nu poate fi atinsă. E la fel de frumoasă ca ieri, ca întotdeauna.

Da, fireşte că ştie cine priveşte scena, dar nu face nici un gest către cameră. Ca şi cum ar vrea să-l lase pe Vinny în pace la propria lui înmormântare.

Care dintre prieteni au venit? Câţiva amici. Mark e acolo. Jack, partenerul de bowling şi de jocuri electronice. El n-ar trebui să fie trist deloc: se pot juca mai departe, dar acum din lumea virtuală, în limanul de dincolo.

Nu ar trebui să fie nici o obstrucţie tehnologică. Apoi Cari, colegul lui de la laborator, a venit cu soţia. Camera nu trece peste chipurile lor, li se văd mâinile. Umărul cuiva. Trebuie să fie Mark. Se mută toţi spre dreapta. Fac loc...

CUPRINS:

 

1.    Programul de Seară  
2.    Vinny  
3.    Acolo  
4.    Mark  
5.    Stele
Mulţumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.