Vindeca-mi inima, Doamne

Vindeca-mi inima, Doamne
Anul publicării: 2017
Pagini: 167
Format: 13x20
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Vindeca-mi inima, Doamne - Experimentand atingerea lui Dumnezeu cand esti in suferinta - Emilie Barnes

 
Dumnezeu vindeca inimi singure
Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi in Numele Meu,
sunt si Eu in mijlocul lor,
—Matei 18: 20
 
Este unul dintre momentele mele preferate din zi.

Soarele a apus. Telefonul s-a oprit din sunat. (Sper!) Programele de conferinţă sunt puse la o parte şi maşina de spălat vase termină ultima dintre sarcinile din bucătărie. Un foc micuţ în şemineu alungă răcoarea, iar de pe CD se aude un cvartet vesel.

Bob stă confortabil în scaunul lui verde de piele, cu o cuvertură în poală şi o carte în mână. Tot la câteva minute se opreşte şi îmi citeşte câte un pasaj, în timp ce eu îmi fac de lucru prin bucătărie, pregătind ceaiul de seară.

Nu mă grăbesc deloc să torn apa fiartă în ceainic. Mireasma încântătoare de scorţişoară începe să plutească prin bucătărie, în timp ce eu adun şerveţele din dantelă, ceşti de porţelan, zahăr şi frişcă.
 
O lumânare în suportul ei de cristal străluceşte gălbui, o margaretă scoasă dintr-un aranjament din hol zâmbeşte dintr-o vază în miniatură. Cotrobăiesc tăcută prin debara după nişte prăjiturele şi ştiu câ sunt nişte struguri în frigider.
Ceaiul e gata. Duc tava în sufrageria noastră liniştită.

Bob îşi ia picioarele de pe periniţă, ca să facă loc tăvii. Eu mă aşez pe covor, lângă el, şi tom ceai Apoi, în timp ce focul pocneşte şi muzica dansează, vorbim încet sau ne rugăm sau doar stăm jos şi ne bucurăm de ceaşca noastră de ceai de scorţişoară şi de - cupa noastră delicioasă de comuniune.

Vezi tu, comuniunea nu este doar un alt nume pentru Cina Domnului - chiar dacă ritualul cu pâine şi vin întruchipează această realitate la cel mai profund nivel.

Comuniunea este şi termenul potrivit pentru ceea ce se întâmplă atunci când duhurile se împărtăşesc şi când cupele sunt umplute cu dragoste şi cu participare reciprocă. Este ceea ce se întâmplă ori de câte ori fiinţele umane se apropie una de cealaltă şi de Dumnezeu, reuşind cumva să iasă din separarea lor şi să ia parte la viaţa împărtăşită pe care a dorit-o Dumnezeu.

Vezi tu, Dumnezeu nu a vrut niciodată ca noi să fim singuri. A spus aceasta de la bun început Ne-a creat unul pentru celălalt şi pentru părtăşie cu EL.

Separarea noastră, singurătatea noastră adânc înrădăcinată, sentimentul acela cunoscut de a fi doar „eu şi cu mine însumi” - toate acestea ni le-am făcut singuri.
 
Este rezultatul pe termen lung al alegerii aceleia de demult de a asculta de un şarpe, de a mânca un fruct de a ne apuca frâiele propriului destin. Deoarece suntem păcătoşi, există o parte din noi care vrea întotdeauna să se ascundă de Dumnezeu şi de ceilalţi.
 
Iar apoi ne simţim atât de singuri, chiar şi în mijlocul unei mulţimi de oameni. Chiar şi în freamătul muncii noastre, chiar şi în candoarea familiilor noastre. Pe cont propriu, suntem doar noi cu noi înşine iar cupele noastre sunt pline doar de noi înşine.
 
De aceea momentele acelea de comuniune adevărată sunt atât de delicioase. Sunt un dar pur, o revărsare generoasă din partea Dumnezeului a cărui natură este relaţia. (Căci ce este Sfânta Treime dacă nu o relaţie întreţesută a trei identităţi - Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?) Domnul meu cel iubitor îmi goleşte cupa de singurătate şi egoism şi îmi toarnă în ceaşcă comuniune...
 
 
CUPRINS:
 
Un cuvant la inceput

1. Dumnezeu iti va vindeca inima
2. Dumnezeu vindeca inimi ocupate
3. Dumnezeu vindeca inimi neincrezatoare
4. Dumnezeu vindeca inimi manioase
5. Dumnezeu vindeca inimi ingrijorate
6. Dumnezeu vindeca inimi singure
7. Dumnezeu vindeca inimi descurajate
8. Dumnezeu vindeca inimi istovite
9. Dumnezeu vindeca inimi nerabdatoare invatand sa fii multumitor in timp ce Dumnezeu iti vindeca inima

Posfata: Restul povestii... pana acum

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0818 sec