Vindecarea prin Tao. Ghid ilustrat cu exercitii de baza. Nivelurile 1-6

Vindecarea prin Tao. Ghid ilustrat cu exercitii de baza. Nivelurile 1-6
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 375
Format: 16x23

DESCRIERE

Vindecarea prin Tao. Ghid ilustrat cu exercitii de baza. Nivelurile 1-6 - Mantak Chia, William U. Wei

 
Ghidul contine toate exercitiile fundamentale din primele sase niveluri ale sistemului Tao Universal, fiind organizat pe niveluri si sisteme, pentru a putea fi utilizat cu usurinta atit de practicanti, cit si de instructorii care predau aceste practici. Sint incluse peste 220 de exercitii, intre care Surisul Interior, Cele Sase Sunete Vindecatoare, Orbita Microcosmica, Qi Gong-ul Intelepciunii si Karsai Nei Tsang.
 
Oferind o introducere completa in practicile pentru nivelurile incepator si intermediar, cartea va ajuta sa stabiliti un program regulat prin combinarea exercitiilor care implica qi-ul interior si qi-ul exterior si care va vor ajuta sa purificati, sa transformati si sa regenerati nu doar propria voastra energie, ci si pe cea din jurul vostru. 
 
Din carte:
 
Ql NEI TSANG
 
Detoxifierea pielii şi a intestinelor
 
 Detoxifierea pielii
1.    Masajul in spirala: Cu ambele degete mari sau arătătoare alăturate, masează delicat un punct de pe marginea ombilicului, cu miscari circulare mici, strânse, in sensul acelor de ceasornic, destinzând pielea. Lucrează spre exterior intr-o spirală de la ombilic spre extremităţile abdomenului, masând punct cu punct.
 
2.    Masajul cu mâna făcută căuş: Cu degetele alăturate, apasă muchia mâinii înspre interior sau apasă in jos orientând degetele câuş înspre exterior.
 
3.    Legănarea: Răsfiră degetele astfel incât să acoperi colonul ascendent si colonul descendent sau apropie-le pentru a acoperi intestinul subţire. Ţine muşchii abdominali cu toate degetele in timp ce legeni mâinile înainte si înapoi.
 
4.    Scuturarea: Apasă cu degetul arătător sau mijlociu pe un nod sau o regiune cu probleme. Vibrează rapid degetul in sus si in jos sau dintr-o parte in alta.
 
5.    Tapotarea: Tapoteaza in jurul ombilicului si in toată zona abdominală cu degetele si palma deschisă si relaxată.
 
 Detoxifierea intestinului gros
1.    Tehnica figurii cinci: Stai în picioare sau aşezat la dreapta elevului si lucrează partea stângă. Cu amândouă palmele netezeste in sus de-a lungul liniei mediane spre stern, apoi periaza viguros partea stinga a cutiei toracice spre stern. Pune degetul mare de la mâna dreaptă sub sfârc intre coastele a opta si a noua si netezeşte in jos până la un punct situat pe aceeasi linie orizontală cu punctul aflat la jumătatea distantei dintre stern si ombilic. Fa un semicerc larg sub partea stinga a cutiei toracice, urmărind colonul descendent si terminând la colonul sigmoid.
 
2.    Tehnica valului: Fă mâinile căus suprapunând vârfurile degetelor, apoi apasă in abdomen. Cu muchia palmei stângi presează înăuntru si aluneca in sus de-a lungul colonului ascendent. Unduieşte muchiile palmelor pentru a masa pe colonul transvers, apoi apasă muchia mâinii drepte înăuntru si fă-o să alunece de-a lungul colonului descendent. Repetă de câteva ori.
 
3.    Destinderea colonului sigmoid: Asază-te la stânga elevului si cere-i să ridice genunchiul stâng. Pune muchia mâinii drepte pe osul soldului stâng al elevului si vârfurile degetelor stângi deasupra osului său pubian. Apasă cu muchia mâinii drepte sub (nu pe) colonul sigmoid. De sub colonul sigmoid, rulează dosul mâinii inspre cutia toracici. Repetă această miscare de câteva ori, apoi execută de 3-6 ori tehnica salului.
 
4.    Destinderea cecului: Cu un deget apasă in jurul soldului drept pană simţi o umflătură -lungă de aproximativ 2. 5 centimetri - mai jos de valva ileocecalâ. Apasă ferm degetele mari in acest punct si aplică o presiune constantă pentru a inainta încet spre valva ileocecalâ. Repetă de două sau dc trei ori...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă   
Mulţumiri   
 
Punerea in practica a primelor sase niveluri din sistemul Tao Universal   
 
Introducere   
 
Nivelul 1    
Surâsul Interior    
Qi Gong-ul Inţelepciunii    
Alchimia energiei sexuale    
Lumina Vindecătoare a Iui Tao   
Automasajul qi    
Cele Şase Sunete Vindecătoare    
Qi Gong-ul Cămăsii de Fier    
Dragostea Vindecătoare prin Tao  
 
Nivelul 2    
Nei Gong-ul Maduvei Osoase    
Fuziunea celor Cinci Elemente   
Structura internă a tai chi-ului    
 
Nivelul 3    
Vindecarea Cosmică Taoistă   
Qi Nei Tsang    
Fuziunea Cosmică  
Energia vindecătoare a conştiinţei împărtăşite
 
Nivelul 4      
Echilibrul Energetic prin Tao    
Oi Gong-ul Dan-Tien-ului   
Qi Gong simplu  
Detoxifierea Cosmica    
Astrologia Cosmica   
Nei Gong-ul Tendoanelor   
Fuziunea celor Opt Canale Extraordinare  
 
Nivelul 5    
Vindecarea Astrală Taoistă    
Qi Nei Tsang avansat   
Oi Gong-ul Elixirului de Aur  
Tai chi fa jin    
 
Nivelul 6    
Carpul sufletesc taoist   
Karsai Nei Tsang   
Tai chi, stilul wnu   
 
Despre autori    
Sistemul si centrul de instruire Tao Universal  
Index
 
Vezi si alte carti din domeniul: Practici spirituale
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0648 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.