Vindecătorul universal - George Lazăr

Vindecătorul universal - George Lazăr
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9017-38-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

Vindecătorul universal - George Lazăr

 
... era prea devreme pentru afaceri. Rez căscă de-i trosniră fălcile, se strecură în dosul furgonului şi, după ce se descheie la prohab, îşi goli băşica udului.
 
Apoi reveni pe cărăruia din faţă, trăgând de sforile cortului, ca să se convingă că nu s-a slăbit vreuna. Cuprinse cu privirea atât cât putea vedea din iarmaroc - loc unde mai ieri fusese doar un tăpşan gol - şi intră iar în cort, lăsând să cadă pânza care servea drept uşă.
 
Roti un comutator şi aprinse un bec protejat de un glob de sticlă, iar în cort se făcu lumină ca ziua. Folosea rar lampa, ca să protejeze acumulatorul electric cu plumb, care se consuma de la prea multe încărcări şi descărcări şi trebuia înlocuit cu multă cheltuială.
 
Luă o mică lampă cu alcool din cufărul său de călătorie - o raritate lucrată de mâna lui, dintr-un ibric spart de alamă pe care îl modificase după ce îl cositorise cu grijă. Scoase dopul unei sticle de spirt şi turnă puţin în lampă; aşteptă să se îmbibe fitilul şi îl aprinse cu amnarul.
 
Aşeză deasupra un trepied de fier pe care puse o oală cu apă pregătită de cu seară. Profită şi-şi încălzi mâinile la flăcăruia plăpândă până când apa dădu în clocot.
 
Atunci adăugă o linguriţă rasă de cafea măcinată, amestecată cu năut, ca să ţină mai mult, pe care o scoase dintr-un săculeţ de pânză înfăşurat în piele fină de miel; săculeţul îl ţinea într-un sertar al cufărului din lemn, tovarăşul lui neînsufleţit de călătorie.
 
Trase vasul de pe foc, stinse flăcăruia şi îşi umplu plămânii cu aburul aromat al cafelei, înainte de a o turna într-o cană de tablă, cu emailul plesnit pe alocuri. Lichidul negru şi fierbinte era singurul lui lux.
 
Tot ce câştiga cheltuia pentru traiul zilnic, iar ce mai rămânea dădea pe piesele de schimb de care avea nevoie periodic Vindecătorul...
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0731 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.