Virusologie medicala - Anca Ungureanu

Virusologie medicala - Anca Ungureanu
Preț: 47,25 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 250

DESCRIERE

Virusologie medicala - Anca Ungureanu

 

Virusologia este una dintre cele mai importante ramuri ale biologiei in general si ale medicinei in special, cu multiple si importante implicatii interdisciplinare avand ca obiect de studiu virusurile umane si animale, cu implicarea acestora in patologia infectioasa. Existenta bolilor recunoscute astazi ca virale este atestata din antichitate. 

Distinctia clara intre virusuri bacterii a fost facuta de Dimitri Ivanoski care a demonstrat ca filtrele bacteriene nu retin virusurile. Daca Ivanoski a lucrat cu un virus vegetal (virusul mozaicului tutunului), primul virus animal a fost izolat de Loeffer si Frosch in 1898 (virusul febrei aftoase).

 

Vaccinarea antivariolica a fost initiata de Eaward Yenner in 1796, iar mai tarziu, in 1885, Pasteur a vaccinat primul om contra rabiei. Virusul poliomielitic este primul virus uman izolat in 1909 de Ladnsteiner si Topper. Epoca de varf a virusologiei debuteaza in 1949 cand En-ders, Weller si Robins introduc culturile celulare ca substrat pentru cultivarea virusurilor iar in 1952 Renato Dulbecco descrie metoda plajelor pentru cuantificarea precisa a virusurilor.

 

 Din cuprins:Generalitati despre virusi
Morfologia virala
Apararea organismului impotriva virusurilor
Virusuri cu tropism respirator
Virusuri cu tropism cutaneo-mucos
Virusuri cu tropism pentru sistemul nervos
Hepatitele virale

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0498 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.