Visătorul de visuri - Maria, Regina României

Visătorul de visuri - Maria, Regina României
-10%
Preț: 48,60 RON
54,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6434-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 136
Format: 23x28

DESCRIERE

Visătorul de visuri - Maria, Regina României

 
... domnea înmărmurirea în castelul regelui Wanda, marele stăpânitor de la miazănoapte, sub a cărui voinţă tremura atâta lume, al cărui zâmbet făcea atâţia oameni să îngenuncheze şi să-i aştepte bunăvoinţa.
 
Pictorul lui preferat îşi pierduse minţile din senin şi refuza să termine tabloul pe care îl începuse pe pereţii sălii străvechi în care se ţineau toate banchetele mari – o sală splendidă, în care tocmai aducea la viaţă o friză, cu meşteşugul lui fără asemănare, Eric Gundian, un artist foarte tânăr şi minunat de talentat, descoperit de rege într-o dimineaţă însorită.
 
Cu fiecare zi petrecută între pereţii castelului regal, faima lui Eric Gundian sporise, iar tânărul ajunsese, fără să-şi dea seama, răsfăţatul Curţii. Orice toană a lui era poruncă, iar chipul lui vesel şi frumos era îndrăgit de toţi, tineri şi bătrâni.
 
Invidiile alunecoase din jurul lui se stinseseră singure în faţa blândeţii zâmbetului său şi a farmecului artei sale. Glasul îi era ca al păsărilor care cântă primăvara despre iubire în păduri înveşmântate în verde, iar când îi strălucea soarele deasupra capului parcă vedeai lumina difuză a unei seri de vară peste un câmp de grâne pârguite.
 
În ochii lui dormita pacea sublimă a lacurilor de munte, iar în inima lui trăia încrederea simplă a unui suflet pur… iar acum, Eric Gundian, Eric cel cu plete aurii, Eric cel cu degete fermecate, Eric cel cu vocea dulce îşi pierduse minţile!
 
Într-o dimineaţă se trezise şi nimeni nu înţelesese ce vorbește; spunea că avusese un vis şi în vis văzuse doi ochi, ochii de care avea nevoie ca să-şi termine pictura; şi că fără ei nu are să se mai atingă în vecii vecilor nici de vopseluri, nici de pensulă. Regele Wanda poruncise să fie adus în faţa lui, dar Eric, posomorât, refuzase să se supună...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0786 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.