Visatorul din Tibet - O poveste sensibila, dar plina de curaj

Visatorul din Tibet - O poveste sensibila, dar plina de curaj
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 11x18
Preț: 28,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Visatorul din Tibet - O poveste sensibila, dar plina de curaj (Chan Koonchung)

 
... sex, minciuni, prejudecati, rasism si drumuri pline de hartoape. Viata e simpla pentru tibetanul Champa. Are o slujba buna, ca sofer al unei cunoscute colectionare de arta, si conduce o masina parca desprinsa din reclame.
 
Linistea se transforma insa in furtuna atunci cand Champa incepe o relatie sentimentala cu sefa lui...
 
Din carte:
 
... după calculele mele, trebuia să ajung la punctul de control din Tanggula la sfârşitul primei zile. Acesta se afla la 700 de kilometri de Lhasa, iar pe secţiunea din mijloc existau restricţii de viteză. Nu prevăzusem furtuna de musculiţe, dar, oricum, nu mă încetinise.
 
Era ciudat când mă gândeam că, de dimineaţă, când mă trezisem, habar nu aveam că voi pleca spre Beijing. Discuţia purtată cu A-Lan mă făcuse să simt această dorinţă copleşitoare de a porni la drum... dorinţa de a avea această ultimă aventură, de a mă arunca în dansul Împerecherii împreună cu Shell.
 
Stăteam lângă soba dintr-o pensiune musulmană Hui de lângă tabăra militară din Tanggula Hot Springs.
 
Am mâncat nişte carne de oaie şi am băut vin roşu, fără să simt nevoia de a vorbi cu cineva. Lângă mine, trei tibetani cinau.
 
Doi dintre ei purtau uniforme. Probabil că erau soldaţi din tabăra militară, celălalt, probabil vreun prieten sau vreo rudă, sau un profesor, vorbea când in tibetana, când în chineză.
 
Tibetana lui era cea standard, din Lhasa, presărată cu expresii specifice dialectului vorbit de ceilalţi doi. Cei trei discutau despre nişte urşi care fuseseră zăriţi în apropierea taberei militare.

-    Vă spun că i-am văzut cu ochii mei, a povestit unul din soldaţi. Erau opt la număr.

-    Caută resturi de mâncare rămase din tabără, a zis cel mai in vârstă. E marfa bună.

-    Ai dreptate, a spus cel mai tânăr. A devenit preferata lor, chiar şi ardeiul iute sichuan,

-    Păcat, s-a plâns profesorul. Se aruncă prea multă mâncare.

-    Ai dreptate, a încuviinţat soldatul mai în vârstă, dar n-avem ce face. Cu cât sunt mai mulţi oameni, cu atât rămân mai multe resturi.
 
Bugetul alocat mâncării creşte în fiecare an, aşadar resturile sunt aruncate, Dacă se fac reduceri, atunci şi bugetul pentru anul următor va fi redus, la fel şi proviziile lor...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0498 sec