Voi scapa vreodata de tine? - Karyl McBride

Voi scapa vreodata de tine? - Karyl McBride
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0658-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 320
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Voi scapa vreodata de tine? Cum sa faci fata despartirii de o persoana narcisica, fara a-i afecta pe copii - Karyl McBride
 
Partenerul meu este un narcisic? Cum îmi dau seama?
Când Ellen a venit la prima noastră şedinţă de terapie, ţinea în mână un cartonaş pe care îl descărcase de pe Someecards. com. Mi l-a întins fără să scoată o vorbă. Pe cartonaş stătea scris „Am divorţat din motive religioase. Partenerul meu credea că e Dumnezeu, pe când eu nu“. Umorul acestui text m-a făcut să zâmbesc; îmi oferea o imagine clară a ceea ce Ellen avea să-mi relateze.
 
Când Mark şi Ellen s-au cunoscut, Ellen s-a simţit prinsă în vârtejul unui entuziasm care o ducea în al nouălea cer. Mark era şarmant, inteligent şi seducător. Ellen a crezut că sentimentul pe care ea şi Mark îl nutreau unul pentru celălalt era iubire curată.
 
Doar după ce s-au căsătorit şi au făcut şi copii, a înţeles ea faptul că şarmul lui Mark ascundea, de fapt, un narcisism viclean. în ciuda manifestărilor de dragoste pe care le-a afişat la început, lui Mark îi păsa numai de sine şi îi manipula constant pe cei din jur, pentru a-şi satisface propriile trebuinţe. începuse să aibă un comportament abuziv din punct de vedere emoţional faţă de Ellen şi de copii.
 
Când Ellen s-a săturat de cât răbdase si a înaintat cererea de divorţ, Mark a ramas consternat. Nu-si putea imagina că Ellen il va abandona şi-i va ruina astfel întreaga viaţă. Mark considera că el este victima.

Refuzând orice compromis, incapabil să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă decât cea proprie, arătându-se tot timpul mânios şi răzbunător, Mark a făcut tot posibilul să saboteze întreg procesul de divorţ, lansând atacuri dure în fiecare etapă a procesului şi găsind scuze pentru comportamentul său, oricât de scandalos ar fi fost acesta, aruncând răspunderea propriilor acţiuni asupra altora, şi în special asupra lui Ellen.
 
Nu a avut niciodată vreo reţinere în a se folosi de propriii copii ca de nişte simpli pioni. Nemulţumirea judecătorului creştea, pe măsură ce dădea cu ochii de Mark şi Ellen iar si iar, la tribunal.

în situaţia unui cuplu format dintr-un narcisic şi o persoană relativ normală, partenerul narcisic e în stare să genereze de unul singur tot soiul de conflicte. Acţiunile narcisicului îl determină pe partenerul „normal" să adopte o atitudine defensivă, mai ales atunci când sunt implicaţi şi copiii.
 
Privită din exterior, situaţia poate părea un conflict de pe picior de egalitate, însă ceea ce se petrece în realitate este că partenerul normal încearcă să-şi protejeze copiii de hărţuire. Mulţi oameni nu-şi dau seama de particularităţile narcisismului, chiar dacă sunt implicaţi într-o relaţie cu un narcisic...
 
CUPRINS:
 

Introducere  


PARTEA ÎNTÂI: Identificarea problemei  
CAPITOLUL 1: Partenerul meu este un narcisic?
Cum îmi dau seama?   
CAPITOLUL 2: Nu mai e ca la început: dinamica relaţiei


PARTEA A DOUA: Evadarea 
CAPITOLUL 3: Sunt căsătorit cu un narcisic: să stau sau să plec? 
CAPITOLUL 4: Cum e mai bine pentru copii? Consiliere privind decizia de divorţ   
CAPITOLUL 5: Procesul de divorţ: războiul din instanţă
CAPITOLUL 6: Cui să-i ceri ajutorul? Forţele defensive  


PARTEA A TREIA: Vindecarea rănilor provocate de relaţii narcisice debilitante  
CAPITOLUL 7: Războiul de după divorţ: întărirea mecanismelor defensive interioare
CAPITOLUL 8: Depăşirea durerii: forţa vindecării   
CAPITOLUL 9: Parentajul empatic: copilul rănit   
CAPITOLUL 10: Un proiect-pilot: AIMS

Fise de post pentru echipa terapeutică 
Formulare de admitere în cadrul proiectului-pilot AIMS    
Mulţumiri   
Bibliografie    
Resurse bibliografice despre empatie   
Resurse pentru copii   
Lista filmelor recomandate (cu indicarea regizorilor) în spiritul terapiei „REEL“

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0973 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.