Voiam un copil... si m-am trezit cu doi!

Voiam un copil... si m-am trezit cu doi!
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 128
Format: 20x26

DESCRIERE

Voiam un copil... si m-am trezit cu doi! - Cum sa faci fata unei sarcini gemelare si sa supravietuiesti (fericita) primelor luni - Sabrina Losso

 
Tipul de naştere: naturală sau prin cezariană?
 
Faptul că aşteptaţi doi gemeni nu înseamnă că sunteţi constrânse să naşteţi prin cezariană (medicul vă va prezenta cazurile în care este posibilă încercarea de a naşte natural), dar cu siguranţă înseamnă că trebuie să luaţi în calcul această posibilitate.
 
Dacă se va întâmpla acest lucru să nu vă simţiţi „mai puţin" mame. chiar dacă naşterea va fi mai mult un eveniment „medical” decât emoţional.
 
Controversele referitoare la formele posibile de naştere în cazul sarcinii gemelare sunt complexe şi variate.
 
Pe de o parte, creşterea numărului de sarcini gemelare, care se observă în ultimii ani (împreună cu creşterea numărului de naşteri prin cezariană), a impus societăţii ştiinţifice din toată lumea o reflexie atentă şi o evaluare amănunţită în legătură cu modul cel mai corect de a naşte gemenii; pe de altă parte lipsesc cercetările clinice bine gândite, ceea ce determină aplicarea cu dificultate a cunoştinţelor derivate din aceste cercetări de către medicii operatori.
 
Mult mai gravă este, însă, rezistenţa „culturală” pe care încă mulţi operatori o opun recomandărilor ştiinţifice, dând ca argumente motive pur personale, bazate numai pe experienţa proprie: apoi, în final, există o dificultate obiectivă de a comunica mamei (din partea medicului) raportul dintre riscurile şi beneficiile unei anumite proceduri (adeseori numărul nu este semnificativ din punct de vedere statistic, dar emoţional este foarte important pentru mamă).
 
In consecinţă, în ziua de azi. există o importantă dispută în ce priveşte modul cel mai potrivit de a naşte în cazul pacientelor cu sarcină gemelară. La baza acestei incertitudini se află un studiu despre sarcinile unice, intitulat The Term Breech Trial (Operaţia cezariană planificată), publicat în anul 2000, care prezintă beneficiile naşterii prin cezariană, în cazul feţilor unici, născuţi la termen aflaţi în poziţie podalică, faţă de naşterea pe cale naturală.
 
Datele obţinute din acest studiu au fost extrapolate şi adaptate sarcinilor gemelare în care, de cele mai multe ori, al doilea geamăn este cefalic (în prezentaţie craniană, care se poate naşte natural, fără operaţie cezariană).
 
Din acel moment, în numeroase studii s-a încercat să se compare rezultatele naşterii celui de al doilea geamăn faţă de primul şi, în consecinţă, rezultatele gemenilor secunzi născuţi natural, faţă de cei născuţi prin cezariană: în fine rezultatele gemenilor născuţi natural în mod programat, faţă de cei născuţi prin operaţie cezariană programată...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0610 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.