Vorbea cu patrupedele, cu păsările și cu peștii

Vorbea cu patrupedele, cu păsările și cu peștii
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6435-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 220
Format: 13x20

DESCRIERE

Vorbea cu patrupedele, cu păsările și cu peștii - Konrad Lorenz

 
... de ce încep prin a ilustra aspectele mai puţin plăcute ale convieţuirii cu animalele?
 
Pentru că măsura în care suntem dispuşi să suportăm aceste aspecte mai puţin plăcute este şi o măsură a dragostei noastre faţă de animale.
 
Le datorez recunoştinţă eternă răbdătorilor mei părinţi, care dădeau cel mult din cap ori oftau cu îngăduinţă pe vremea când, elev fiind, iar mai apoi tânăr student, le mai aduceam în casă câte un colocatar nou care urma să pricinuiască probabil oarece daune. Şi câte a mai îndurat şi soţia mea în decursul anilor!
 
Oare câte soţii ar accepta ca un şobolan îmblânzit să alerge liber prin locuinţă, ronţăind cearşafurile spre a face din ele nişte fâşii micuțe şi drăguțe cu care să‑şi tapeteze vizuina, ori ca un papagal să ciupească rufele atârnate la uscat în grădină, smulgând toţi nasturii?
 
Ori ca o gâscă sălbatică domesti‑ cită să‑şi facă un culcuş în dormitor, urmând ca a doua zi de dimineaţă să‑şi ia zborul pe fereastră? (Gâştele sălba‑ tice nu păstrează curăţenia în cameră!) Sau: ce ar spune oare orice soţie când ar constata că drăgălaşele pete albas‑ tre cu care păsările cântătoare au împodobit tot mobilierul...
 
CUPRINS:
 

Despre erorile de fabricaţie
Un cuvânt înainte plin de remuşcări la a doua ediţie a acestei cărţi

 
Cuvânt înainte
 

Necazuri cu animalele
Ceva ce nu pricinuieşte pagube: acvariul
Două animale de pradă în acvariu
Sânge de peşte
Amici atemporali
Inelul lui Solomon
Martina, copilul‑gâscă
Să nu‑ţi iei piţigoi
Mila faţă de animale
Morala şi armele
Căci loialitatea nu‑i doar o vorbă în vânt
Să râzi de animale

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0448 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.