Vrăjitorul dințos
22,40 RON
28,00 RON (-20%)

Vrăjitorul dințos

Vrăjitorul dințos
-20%
Preț: 22,40 RON
28,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-7836-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 152
Format: 14X20

DESCRIERE

Vrăjitorul dințos - Calin Torsan

 
... ajunge cu tatăl său într-un colţ pustiu al ţărmului... Acesta îi dă vergeaua şi îl roagă să deseneze un cerc în pietrişul de-acolo. Ţâncul trasează cu stângăcie unul care are mai degrabă forma lunguiaţă a unei mingi de rugby. Părintele şterge conturul acela cu talpa piciorului, îndem-nându-l să facă un cerc mult mai mare.
 
Când roata aceea este isprăvită, mâna cu ceas înfige vertical gnomonul, undeva aproape de centrul circumferinţei. Imediat îi atrage atenţia umbra băţului, care atinge tainic linia acelui rotund scrijelit de el în pământ. Tatăl îi spune atunci că acela se numeşte cadran solar.
 
Băieţaşul este foarte mândru că au construit împreună o treabă aşa complicată, iar ce mai aude din gura bărbatului sunt doar numele unor localităţi - Braşov, Bistriţa şi Iaşi - şi ale unor biserici -Sfântul Bartolomeu,
 
Evanghelică şi Adormirea Maicii Domnului -, unde românii au închipuit pentru primele dăţi asemenea mijloace de măsurare a timpului. Apoi filmul se încheie, iar odată cu el vraja ce îl purtase în trecut.

Prizonier al acelor amintiri, uitase de arătarea aceea ce semăna cu Andreea. De parcă nici n-ar fi existat. Cu toate astea, mintea sa întrezărise ceva prin desişul încâlcit al bazaconiilor ce-l împresuraseră în această duminică de neuitat. Şi tocmai pentru că era ultima zi a săptămânii, Pit nădăjduia că odată cu apusul soarelui se vor termina toate acele aiureli care-i zăpăciseră viaţa.
 
Indrăznea să creadă că urmează firesc ziua de luni, atunci când şi părinţii lui, dar şi toţi oamenii aceia din jur, pe care acum nu-i mai zărea, ar fi trebuit să ajungă la locurile de muncă. Se încuraja că totul nu e decât un coşmar din care urma să se trezească.
 
Nu-şi putea închipui că toate activităţile umane puteau cu-adevărat să se blocheze, aşa după cum mai glumeau pe la şcoală, imaginându-şi acea zi nefastă când internetul ar fi căzut. Ei bine, acum chiar asta se întâmplase! Nu mai era deloc curent electric, şi nimic din felul cum arătase lumea până atunci nu mai putea fi recunoscut.
 
In plus, Pit se găsea absolut singur în faţa acestui calvar neaşteptat. Orice fiinţă care i-ar fi fost aproape în această experienţă extremă l-ar fi ajutat să simtă mai multă încredere. L-ar fi îndemnat să ia hotărârile potrivite. Şi fiinţa aia n-ar fi trebuit să fie musai un om.
 
Credea cu sinceritate că s-ar fi apropiat repede de orice fel de vietate cu care s-ar fi putut înţelege şi pe care-ar fi reuşit s-o mângâie, vorbindu-i şi descărcându-şi sufletul. Dar unde s-o găsească? Retrăi brusc clipa apropiată, atunci când văzuse acea făptură eliberată din oul incandescent...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0528 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.