Vrei sa iubesti? Incepe cu tine! - Cristina Andreea Stan

Vrei sa iubesti? Incepe cu tine! - Cristina Andreea Stan
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

Vrei sa iubesti? Incepe cu tine! - Cristina Andreea Stan

 
Caracteristicile dependenţei emoţionale sau cum putem identifica daca suntem într-o relaţie de dependenţa.

Am explicat deja că, atunci când într-o relaţie nu mai exisţă iubire, când nu mai putem sau nu suntem lăsate să fim noi însene, atunci când există abuzuri de orice fel, această relaţie ar trebui să înceteze. Dacă suntem conştiente că ar trebui să ne despărţim de partener, dar nu putem face acest lucru, sau nu ne simţim în stare, atunci înseamnă că există dependenţă emoţională.

Există cazuri în care persoanele implicate înţeleg acest lucru, însă nu pot ieşi din relaţie, aşa cum există cazuri în care acestea nu vor înţelege niciodată despre ce este vorba şi că relaţia, de fapt, nu este caracterizată de iubire, d de dependenţă.

Dacă exista un gol afectiv, pe care partenerul îl umple, apare dependenţa emoţională. Dacă cei doi sunt persoane „complete”, nu jumătăţi in căutarea altei jumatati atunci apare iubirea conştientă
 
Poate anumite persoane se vor întreba: dacă dorim să facem totul împreună cu partenerul, este dependenţă emoţională? Dacă suferim atunci când ne părăseşte, este dependenţă emoţională? Nu, există o diferenţă între iubire şi obsesie.
 
In orice relaţie există o doză de ataşament. Dacă relaţia este una sănătoasă, este firesc să vă doriţi să fiţi în relaţia respectivă, alături de persoana iubită. Insă nu este o NEVOIE. Nu este ceva vital pentru VOI, fără de care nu v-aţi putea continua existenţa.
 
Este firesc să vreţi să fiţi împreună cu cel drag, v-aţi ataşat de el, v-aţi obişnuit cu el şi vreţi să facă parte din viaţa voastră, însă sunteţi conştiente că, dacă relaţia se va încheia la un moment dat, veţi suferi, evident, dar, cu toate acestea, veţi putea merge mai departe.

Este firesc să suferiţi atunci când vă despărţiţi de cineva pe care l-aţi iubit şi orice pierdere presupune un grad mai mic sau mai mare de suferinţă, de aceea, una din primele etape ale a doliului (indiferent de pierdere) este negarea. Dar, după o anumită perioadă, veţi putea fi, din nou bine şi nu veţi rămâne blocate în trecut...
 
CUPRINS:
 
Introducere   

Ce este dependenţa emoţională?    
Caracteristicile dependenţei emoţionale sau cum putem identifica dacă suntem
Intr-o relaţie de dependenţă   
Cauzele dependenţei emoţionale       
Nu, nu este iubire!    
Ce vă ţine unde nu vă e bine?       
Recomandări pentru depăşirea dependenţei emoţionale   

Incheiere    
ANEXĂ

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.