Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Yoga, puterea de a vindeca

Yoga, puterea de a vindeca
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 208
Format: 13x20
22,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Yoga, puterea de a vindeca - Ally Hamilton

 
„Yoga şi viaţa sunt nişte călătorii, iar această carte este un ghid extraordinar care te va însoţi de-a lungul lor.”
Greg Louganis, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, sărituri în apă
 
Din carte:
 
Pratyahara şi drumul interior
 
In societatea noastră suntem învăţaţi să nu vorbim prea mult despre drumul interior. Suntem cu toţii atât de preocupaţi de ceea ce avem şi de felul în care arătăm, încât nimeni nu spune prea multe despre cum se simte.
 
Numai că de aici pleacă totul, nu-i aşa? Să te simţi împăcat, să te simţi bine în propria piele, să-ţi recunoşti darurile şi să le împărtăşeşti cu alţii, să te simţi înzestrat cu har, să simţi empatie - toate sentimentele acestea fac fericirea.
 
Nu găseşti fericirea într-o bucată de hârtie, chiar dacă ea provine de la una dintre universităţile de mare faimă. Nu o găseşti nici în dimensiunea rochiei, fie ea oricât de mică, sau într-o casă, fie ea oricât de mare.
 
Fericirea nu rezidă într-o maşină sau într-o relaţie. Cu siguranţă nu o vei găsi căsătorin-du-te cu un om pe care nu-l iubeşti, numai pentru a da continuitate numelui, mai ales când nu eşti sigur dacă îţi plac copiii. Numai că exact la aceste lucruri ne gândim când habar nu avem încotro să ne îndreptăm.
 
Dacă ai patru case, opt maşini şi mai mulţi bani decât ai putea cheltui vreodată, poţi să zbori la Paris pentru weekend şi servitorii îţi stau permanent la dispoziţie, dar tu tot nu eşti fericit, este normal să fii nedumerit -mai ales dacă ai respectat instrucţiunile pe care ţi le-a pus în faţă societatea.
 
Cred că acum am ajuns la un amplu consens; dacă vrei să fii fericit, trebuie să fii împăcat cu tine însuţi. Majoritatea oamenilor au încercat drumul determinărilor exterioare şi au eşuat, dar mai există încă ceva urme de informaţii despre drumurile care pot fi urmate pentru că te duc la împlinire.
 
Am convingerea că aceasta este explicaţia pentru succesul pe care îl au yoga şi conceptul de mindfulness, devenite extrem de populare şi preocupante. Sunt foarte mulţi cei care caută o altă cale, iar yoga pune la dispoziţie foaia de parcurs pentru drumul interior.
 
Pratyahara este un cuvânt derivat din alte două cuvinte din sanscrită, prati şi ahara. Prati înseamnă „departe” sau „împotrivă”, iar ahara înseamnă „aliment” sau tot ceea ce putem ingera (ceea ce citim, privim, ascultăm sau mâncăm).
 
Pratyahara înseamnă renunţarea la ideea că ne identificăm cu gândurile ideile şi opiniile noastre şi sondarea energiei subiacente aces tor contrafaceri. Inseamnă să încetăm să ne mai identificăm cu ceea ce ne place sau ne displace, cu ideile sau ataşament...
 
...............
 
... Patanjali consideră că există diferite stări şi tipare ale existenţei şi că majoritatea oamenilor trăiesc într-o stare de stupoare, de desăvârşită amorţire, în timp ce alţii sunt într-un continuu neastâmpăr şi permanentă relaţionare, dorindu-şi ceva şi respingând altceva.
 
In yoga există nenumărate analogii pentru minte. Uneori ne referim la „mintea de maimuţă”, atunci când gândurile se succed neobosit, precum sare maimuţa din creangă în creangă.
 
Nu am dus bine un gând până la capăt, că şi apare altul. Alteori mintea este descrisă ca un cal sălbatic. Există o alegorie despre un om care trecea în goană cu caleaşca, cu calul în galop.
 
Vecinul îi strigă de pe margine: „Hei, unde te duci?” Iar omul îi răspunde: „Nu ştiu!” Calul sălbatic are controlul situaţiei.
 
Dacă nu punem stăpânire pe mintea noastră, devenim sclavii ei. Exerciţiile de yoga implică să ne antrenăm mintea să se concentreze...
 
 
CUPRINS:
 
Exerciţii de yoga şi meditaţii 
Mulţumiri
Cuvânt-înainte  
Introducere
 
Capitolul 1
Intreruperea ciclului durerii 
 
Capitolul 2
Discernământul: Ce este real?
 
Capitolul 3
Eliberează-te de încrâncenare 
 
Capitolul 4
Nu eşti ceea ce gândeşti 
 
Capitolul 5
Păstrează curăţenia
 
Capitolul 6
Puterea vulnerabilităţii 
 
Capitolul 7
In primul rând, să nu faci rău
 
Capitolul 8 
Ce putem fura
 
Capitolul 9 
Să vorbim despre sex
 
Capitolul 10
Ai încredere in drumul tău
 
Capitolul 11
Spune adevărul
 
Capitolul 12
Cunoaştere pe tine însuţi 
 
Capitolul 13
Integrează-te în râul vieţii 
 
Capitolul 14
Exersarea recunoştinţei
 
Concluzii
Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018
Created in 1.4485 sec
loader
Caut in catalog...
loader