Zambeste - Roddy Doyle

Zambeste - Roddy Doyle
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-648-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 264
Format: 13x20

DESCRIERE

Zambeste - Roddy Doyle

 
... eram de trei zile acolo, coboram scara ca să mă duc la noul meu local, când dau cu ochii de primul vecin. Urca scara, târa după el o sacoșă de umăr, ca un școlar mătăhălos cu început de chelie. M-a privit și a dat din cap. Deși cu vreo douăzeci de ani mai tânăr decât mine, era lac de sudoare.
 
— Grozavă vreme, am zis eu. N-a răspuns. Înainte să trag de ușa de la intrare, am auzit o ușă deschizându-se, a lui – n-a ciocănit; nu vizita o prostituată. A doua zi dimineața, mi-am zărit prima femeie.
 
Priveam pe fereastră la pescăruși. Cineva lăsase deschis capacul unuia dintre tomberoanele negre – un pescăruș pescuise carcasa unei găini și o scăpase pe jos. Trei pescăruși se băteau acum pe ea, iar o altă bandă ataca tomberonul. Pisicile erau sub Renault, așteptau.
 
Un taxi a intrat pe stradă și a oprit. Zăbava obișnuită, o portieră din spate s-a deschis și dinăuntru s-a ivit un picior desculț, după care și restul femeii a coborât din mașină.
 
S-a rezemat de grilajul scund și și-a încălțat pantofii, răstimp în care taxiul s-a depărtat încet în susul străzii. Femeia s-a îndreptat de spate și a intrat în parcare. Era tânără – foarte tânără. Mai cu seamă genunchii arătau foarte tineri. Mergea ca și când ar fi...
 
.........
 
... in parcare, găina parcă explodase. Lupta între pescăruși devenise o bătălie majoră pentru aripi și oase. Gălăgia pe care o făceau – întotdeauna mi-a plăcut. M-am uitat la pisici. Nu se clintiseră, însă erau mai încordate, gata de atac. Deasupra mea s-a deschis o fereastră.
 
— Cărați-vă dracu’…! Un bărbat. Învățase cuvintele destul de recent. De ce nu urlase ceva în propria lui limbă? m-am întrebat eu.
 
Mai bine că n-a făcut-o! Ceea ce tocmai văzusem și auzisem era grozav – pescărușii, pisicile, fata, genunchii ei, strigătul. Minunat! N-aveam cui spune asta, dar nici că-mi păsa. M-am uitat la telefon; șase fără douăzeci.
 
Lapte – cutie mică. Saci de gunoi.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0483 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.