ZEN - In arta de a trage cu arcul

ZEN - In arta de a trage cu arcul
Preț: 6,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 103
Format: 14x20
Categoria: Zen

DESCRIERE

...''ZEN - In arta de a trage cu arcul''


În ce constă fascinaţia, rămasă aceeaşi de decenii, a experienţelor descrise aici, trăite pe „Calea Arcului” (în japoneză Kyudo)?
Probabil în faptul că arta de a trage cu arcul este legată mai mult – şi în mai multe privinţe – de altceva decât de simpla încercare de a nimeri la ţintă.

Atunci când, după ani îndelungaţi de eforturi pentru a atinge perfecţiunea, arcaşul dă în sfârşit uitării toate eforturile conştiente, astfel ca lovitura de săgeată, perfectă, să poată porni în mod spontan, „ca zăpada, care alunecă de pe o frunză de bambus” – atunci înseamnă că a ajuns să descopere secretul „artei fără artă” de a trage cu arcul, al gândirii Zen, ba chiar al vieţii însăşi.

Ceea ce reuşeşte această carte – minunată în adevăratul sens al cuvântului – este să ne sensibilizeze pentru această artă şi să ne arate calea spre realizarea ei.

Pentru nenumăraţi exploratori porniţi pe calea spirituală, lectura acestei cărţi a devenit o experienţă decisivă. C

eea ce autorul a învăţat de la maestrul său japonez şi ne transmite şi nouă aici nu se referă, în nici un caz, numai la tehnica mânuirii săgeţii şi a arcului.

Este vorba, aici, despre esenţa oricărei stăpâniri, cu măiestrie, a unei tehnici – esenţa oricărei creaţii artistice, miezul oricărei practici de viaţă, susţinute de adevărata spiritualitate. Asta, deoarece acela care stăpâneşte secretul „artei fără artă” a trasului cu arcul, descoperă şi taina artei de a trăi.

Autor: Eugen Herrigel

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0477 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.