Zen şi fericirea - Joshua R. Paszkiewicz

Zen şi fericirea - Joshua R. Paszkiewicz
-10%
Preț: 53,91 RON
59,90 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0977-4
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 144
Format: 13x20

DESCRIERE

Zen şi fericirea. Exerciţii practice şi meditaţii pentru cultivarea bucuriei în fiecare zi - Joshua R. Paszkiewicz

 
CE ESTE ZENUL?

La drept vorbind, zen este un cuvânt japonez derivat din chinezescul chan, care, la rândul său, provine din termenul sanserit dhyana. În esență, fiecare înseamnă „meditaţie" sau contemplare".
 
La origine, acestea erau nişte cuvinte care descriau în general o serie de practici de introspecție, desfăşurate în linişte şi din şezut, întâlnite la religiile din subcontinentul indian.
 
Dar în jurul anului 520 d. H., odată cu venirea in China a unui înţelept budist indian şi semi- mitic, numit Bodhidharma, zenul a început să capete o sem- nificație specială. Bodhidharma este considerat, pe scară largă, fondatorul tradiției zen.
 
Nucleul doctrinei susține că zenul este o învăţătură specială, în afara scripturilor, inde- pendentă de cuvinte sau de semne, care se adresează direct adevăratei naturi mentale, permițându-ne să devenim conştienţi."

Piind o tradiție spirituală aflată într-o continuă evoluție, zenul există sub forma unui curent permanent de instruire individualä, transmis de la profesor (sau maestru) către elev, şi nu ca o simplă colecție de doctrine și legi.
 
Zenul nu este o modalitate de a cultiva moralitatea sau virtutea în mod special și nici nu presupune adorarea vreunui guru sau a vreunei zeități. În schimb, el reprezintă o metodă de a-ți analiza holistic și cu meticulozitate propria existență, dar şi de a depăşi concepțiile greşite și, de multe ori, inadecvate, referitoare la mersul vieții, adunate de la alții.

Putem spune că zenul reprezintă o filozofie și o practică înrădăcinate adânc în învățăturile de bază ale lui Siddhartha Gautama, profesorul spiritual din secolul al V-lea, cunoscut în toată lumea drept Buddha. Spre deosebire de alte școli...
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
CUM SA FOLOSEȘTI ACEASTA CARTE
Capitolul 1: O scurtă istorie a zenului
Capitolul 2: Insuşindu-ți practica zen pentru a atinge fericirea
Capitolul 3: Fericirea zen dimineața
Capitolul 4: Fericirea zen oriunde
Capitolul 5: Fericirea zen la serviciu
Capitolul 6: Fericirea zen seara
Capitolul 7: Fericirea zen când feri- cirea pare imposibilă
NOTE DE INCHEIERE
RESURSE
REFERINŢE BIBLIOGRAFICE
MULŢUMIRI
DESPRE AUTOR
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.