Zilele lui Savelie - Grigori Slujitel

Zilele lui Savelie - Grigori Slujitel
Preț: 34,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-709-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13X20

DESCRIERE

Zilele lui Savelie - Grigori Slujitel

 
... de la bun început, recunosc, am fost înzestrat cu o particularitate rară printre semenii mei: am deschis ochii asupra lumii încă înainte să aterizez în ea. Mai precis, nu asupra lumii, ci a acelui sălaş vremelnic căruia i se spune „pântecul mamei“. Cu ce să-l asemăn? Era ca şi cum... ca şi cum m-aş fi aflat înăuntrul unei portocale calde, palpitânde.
 
Prin pereţii tulburi, ca de mică, desluşeam siluetele surorilor şi fratelui meu. Pe atunci nu eram convins că ei nu sunt tot eu; pentru că nu exista încă nici un „eu“. Iar ce era acel ceva care nu eram încă „eu“ mi-e greu să spun.

De undeva de departe se auzea un vuiet înăbuşit. Un vuiet care nu-mi suna prea prietenos. uneori încercam chiar să-mi acopăr, cum puteam, urechile cu labele — mai precis, ceea ce erau pe atunci urechile mele cu ceea ce mi-erau labele.
 
Trebuie spus că, la vremea cu pricina, labele abia dacă mi se deosebeau de urechi, iar urechile abia dacă mi se deosebeau de coadă. Şi, în general, cam orice abia dacă se deosebea de orice altceva. Totul era neted şi cald. Totul era totul. O nedeosebire minunată. Nimic nu era conştient de sine şi nimic nu se numea în nici un fel.

Bineînţeles, eu nu-mi dădeam seama că sunt în creştere. Aveam doar impresia că sălaşul meu îşi micşorează dimensiunile. îmi petreceam vremea cât se poate de vesel şi, dacă mi s-ar fi dat de ales, cel mai probabil as fi preferat să rămân acolo.
 
Spun eu asta acum, dar, chiar si după ce m-am născut, mi se părea adesea că nu părăsisem, de fapt, adăpostul matern. Oricum ar fi fost, cine ştie de ce, Lui îi făcuse trebuinţă ca încă patru labe să calce ţărâna aceasta, ca încă o pereche de ochi (deschişi, după cum s-a pomenit deja, înainte de soroc) să privească lumea şi ca pe toate, pentru a miliarda oară, să încerce să le pună în ordine, în circumvoluţiunile lui, creierul — fie şi mic, dar foarte eficient — al unui motan.
 
Dar se pare că am luat-o un pic înainte.* Daţi-mi voie să vă descriu împrejurările în care s-au scurs primele săptămâni, au-rorale, ale vieţii mele.
Aşadar: mămica ne-a adus pe lume pe mine, pe frăţiorul meu şi pe cele două surori în luna iunie. Naşterea a fost uşoară şi rapidă: simţind că „o apucă“, mama s-a refugiat sub un Zaporojeţ acoperit cu prelată şi s-a pus să aştepte...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0616 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.