Limbă şi cultură germană în România (1918-1933) Volumul 2 - Andrei Corbea-Hoisie

Limbă şi cultură germană în România (1918-1933) Volumul 2 - Andrei Corbea-Hoisie
Preț: 149,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-9532-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 728
Format: 17x24

DESCRIERE

Limbă şi cultură germană în România (1918 - 1933) Volumul 2 - Andrei Corbea-Hoisie

 

... perioada menționată, între 1918 și 1933, acoperă o parte importantă a istoriei minorității germane din România. După încheierea Primului Război Mondial și prăbușirea Imperiului Austro-Ungar, Transilvania a devenit parte a României Mari în 1918. În acest context, comunitatea germană din regiune a trebuit să se adapteze la noile realități politice și culturale.

 

Un eveniment semnificativ din această perioadă a fost semnarea Tratatului de la Trianon în 1920, care a confirmat transferul Transilvaniei de la Ungaria la România. Aceasta a implicat și schimbări semnificative pentru minoritatea germană, care a trăit în principal în această regiune.

 

În ceea ce privește cultura germană în România în această perioadă, aceasta a fost subiectul unor eforturi de menținere și promovare a identității culturale germane în ciuda schimbărilor politice. Școlile germane, bisericile și organizațiile culturale au continuat să joace un rol important în păstrarea limbii și tradițiilor germane în comunitate.

 

Totuși, trebuie menționat că perioada anilor 1918-1933 a fost una de transformări și tensiuni sociale. În timpul acestei perioade, s-au petrecut evenimente semnificative în întreaga Europă și în România, cum ar fi instaurarea regimului fascist în Germania și ascensiunea Partidului Național Socialist Muncitoresc German din România (cunoscut și sub numele de Partidul Nazi Român) în rândul comunității germane. Aceste evenimente au avut impact asupra dinamicii culturale și politice a comunității germane din România.

 

Andrei Corbea-Hoisie (n. 5 iunie 1971) este un poet, eseist și traducător român. A obținut un doctorat în filologie și literatură comparată la Universitatea din București. A scris numeroase volume de poezie, eseuri și traduceri, și este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare a limbajului și pentru explorarea temelor filozofice în opera sa literară. Unele dintre cărțile sale includ "Hiperboreea", "Poeme cu bărbați", "Atlas" și altele. De asemenea, a tradus opere ale unor autori precum Friedrich Nietzsche, Paul Celan și alții în limba română. Corbea-Hoisie este considerat unul dintre poeții contemporani importanți din România, iar opera sa explorează adesea aspecte ale existenței umane și ale culturii într-un mod distinct și profund.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0647 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.