Palate, vile si cabane folosite de conducatorii Romaniei - Adrian Eugen Cristea, Mihai Bartos, Mihai Mitran

Preț: 52,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 343
Format: 17x24
Categoria: Dezvaluiri

Alertă stoc

*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Palate, vile si cabane folosite de conducatorii Romaniei - Adrian Eugen Cristea, Mihai Bartos, Mihai Mitran

 
Palatul Scroviştea
Pe timpul domniei Regelui Carol I în jurul Bucureştilor şi mai ales în partea de nord erau încă vestiţii codri ai Vlăsiei. Prin mijloacele acestora se formase din multe sute de ani un drum care lega multe comune dintre Bucureşti şi Ploieşti.
 
Prin anii 1890 i se propune regelui, şi acesta aproba, să i se construiască un palat în mijlocul pădurii care să fie folosit pe timp de vară când în Bucureşti era prea multă căldură. A şi fost numit şi Palatul Scroviştea.
 
Când i s-a propus un asemenea palat, arhitecţii şi inginerii făcuseră studii preliminare în care ţinuseră seama şi de lacul cu mult peşte care se afla în apropiere.
 
După obţinerea acordului s-a şi precizat locul viitoarei construcţii care se afla la jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Polul Nord, mai exact pe latitudinea nordică 44°43’ 17” şi longitudinea estică 26°32\
 
Ca să fie în afara prafului şi zgomotelor produse pe drumul Bucureşti-Ploieşti distanţa a fost stabilită la aproximativ 2 km în afara acestuia. Pădurea din jurul noii construcţii formată din arbori seculari cu frunze mari, oferea un aer curat în permanenţă. Fiind în mijlocul pădurii, în jurul noii construcţii nu se simţeau, mai ales în perioadele de primăvară şi toamnă, vânturile. Exista doar mai multă umezeală decât prin alte părţi.
 
In apropiere se găseau ca şi acum câteva localităţi, mai importante fiind Ciolpani, Periş şi satul Piscu. Au avut importanţa lor pentru că din ele au fost angajaţi muncitori pentru întreţinerea pădurii, a drumului care făcea legătura cu şoseaua Bucureşti-Ploieşti, paznici, femei de întreţinere interioară şi alte categorii.
 
Un palat regal în care locuieşte numai familia regelui are nevoie în apropiere, de mai multe clădiri în care să se asigure cazarea membrilor gărzii regale, dar şi pentru alte scopuri. în felul acesta apare o nouă...
 
CUPRINS:
 

Despre carte
Cap. 1 Reşedinţe permanente
-    Vila Lac 3
-    Vila Lac 2
-    Vila Dante
-    Vila Lac 1
Cap. 2 Reşedinţe Prezidenţiale (1965 - 1989)
-    Reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu
-    Club Bazin
Cap. 3 Vilele cu statut special din staţiunea Neptun
Cap. 4 Alte vile şi reşedinţe temporare cu rang prezidenţial care au fost folosite sau erau în aşteptare de a oferi cazare în perioada 1965- 1989
-    Vila de la Snagov
-    Vila de la Predeal
-    Castelul Foişor
-    Palatul Scroviştea
-    Palatul Elisabeta
-    Vila Olăneşti
-    Vila Bucium
Cap. 5 Vânătoarea de animale sălbatice Cap. 6 Ansamblul Cotroceni
-    Apariţia şi evoluţia Mănăstirii Cotroceni
-    Prezenţa domnitorului Ai. loan Cuza în Ansamblul Mănăstirii Cotroceni

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0204 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.